Limburg United - BC Telenet Oostende: 88-81

Limburg pakt de punten na overtime

Oostende had een moeilijke avond in Limburg. Het kon meermaals een kleine kloof slaan maar kon deze nooit vasthouden of verder uitdiepen. Toch bleef de kustploeg de ganse wedstrijd kans maken op de zege en zelfs bij 83-81 en nog 15 seconden te spelen kreeg BCO de kans om een tweede verlenging te forceren, maar de gelijkmaker ging jammergenoeg naast.

De partij startte uiterst aanvallend met vlotte scores aan beide kanten (9-9). Stewart, Vanwijn en Hulls waren de bezielers bij de thuisploeg terwijl Oostende kon rekenen op de puntenproductie van Salumu, Boukichou en Djordjevic (25-24)

De inbreng van Serron, Beal en Gillet zorgde voor een defensieve opstoot bij de kustploeg die via Salumu, Serron en Boukichou ook offensieve impulsen opleverde met een 25-34 voorsprong tot gevolg. Coach Lynch greep naar een time-out en kon hiermee het Oostendse momentum breken. De defensieve intensiteit zakte opnieuw waardoor Stewart en Thomas met driepunters de Oostendse voorsprong teniet konden doen.

Ruststand: 39-40

Via Hulls nam Limburg de beste start (48-44) maar Salumu en Gibson herstelden het evenwicht. Oostende keek in geen tijd tegen 6 persoonlijke fouten aan waardoor de thuisploeg meermaals aan de vrijworplijn mocht postvatten. Maar dat belette niet dat Gibson, Djordjevic en Katic het evenwicht konden herstellen en zelfs opnieuw konden uitlopen tot 54-59.

Hulls en Stewart bleven raak schieten maar Salumu (driepunter) en Katic hielden hun team in de wedstrijd (67-69). Opvallend was echter dat Oostende de laatste drie minuten van de reguliere speeltijd geen enkele call meer kregen, niettegenstaande Salumu, Gillet en Katic zwaar getorpedeerd werden. Dat kon er onze Servische center toch niet van beletten om alsnog de verlengingen af te dwingen bij 73-73.

In deze verlenging liep Oostende echter meteen achter de feiten aan en door toedoen van Stewart stond het meteen 80-73 achter. Maar opnieuw toonde BCO weerbaarheid en vocht zich via de nog steeds zwaar aangepakte Katic en een driepunter van Gibson terug in de partij. Bij 83-81 had Oostende opnieuw de kans om deze keer een tweede verlenging af te dwingen maar de ultieme poging ging deze keer naast.

Eindstand: 88-81

Serron 5-2, Beal 2-0, Buza 0-0, Gillet 6-2, Salumu 9-7, Katic 2-13, Boukichou 6-4, Djordjevic 6-2, Archie 2-2, Gibson 2-10

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top