“Limburg speelt onconventioneel basket” (Thierry Declercq)

Nieuwkomer en positieve verrassing in de Scooore!League, waar zij samen met Aalst en Mons in de running blijven voor de 3de plaats voor aanvang van de play-offs, krijgt Limburg United zaterdag in de Sleuyter Arena regerend landskampioen en leider Scooore!League BC Telenet Oostende te bekampen. Assistent-coach Thierry Declercq van BC Telenet Oostende waarschuwt voor het volgens hem “erg onconventionele basketbal van de Limburgers”.“Limburg United speelt op zijn zachtst gezegd zonder complexen. Die ploeg heeft als verrassend goede nieuwkomer dan ook niets te verliezen. Alles mag, alles kan, niets moet,” bekijkt Thierry Declercq het team van coach Brian Lynch. “Met klassespelers Jesse Sanders, Seamus Boxley, Scott Thomas en andere Dane Watts beschikt Limburg United over een te duchten aanvalsmachine. Maar er is meer. Coach Brian Lynch geeft zijn ploeg alle vrijheid op het parket. Zij lopen soms kriskras door elkaar, wat het zo moeilijk maakt hun spel te lezen en te analyseren. Dit in schril contrast tot het door BC Telenet Oostende beoefende soort basket. Toch denk ik dat onze organisatie ook nu de bovenhand zal halen op de Limburgse improvisatie.”

BC Telenet Oostende moet het voor de komende twee weken wel doen zonder Quentin ‘leeuwenhart’ Serron. Dinsdag in de halve finale Beker van België tegen Antwerp  Giants uitgevallen met een verzwikte linker voet wordt volgens ploegkiné Jos Desmet voor een afwezigheid van twee à drie weken gevreesd. “Foto’s en echografie wezen uit dat Quentin een eerste graad verrekking van de voetligamenten heeft opgelopen.” Ook Jean Salamu kwam flink gehavend uit die bekerstrijd. Bij een duel met Fogg kreeg hij een elleboogstoot boven zijn rechter oog. Een diepe open en fel bloedende wonde die Jean niet belette na wat oplapwerk door de medische staff verder aan de zege van de Zaikapitings mee te helpen. Na de wedstrijd bleek de kwetsuur erger dan aanvankelijk gedacht en kwam naaiwerk aan de gekloven wenkbrauw te pas. Donderdag stond Jean Salamu wel terug op training alsof er niets was gebeurd…

Assistent-coach Thierry Declercq bij BC Telenet Oostende is natuurlijk niet happy met het uitvallen van Serron, al moet dat voor hem geen onoverkomelijk euvel betekenen. “Dat is nu juist de sterkte van onze ploeg. Wij beschikken over twaalf compatibele en elkaar aanvullende spelers. BC Telenet is geen ploeg van individualiteiten maar een hecht team. Iedereen zal wel een tandje moeten bijsteken om de door Quentin gelaten leemte op te vullen. Met Jean Salamu en Guy Muya op die positie zit het wel snor. Nu moet ook de jonge Aleksander Marelja zijn potentieel bevestigen en JP Prince hopelijk vlug zijn zoveel betere niveau moeten halen dan wat hij de voorbije wedstrijden etaleerde, zie ik BC Telenet Oostende verder sterk voor de dag komen. Om te beginnen tegen Limburg United.”

Go Oostende, go! Defense!!!

High Five!

Back to top