Maakt bank het verschil?

Kan BC Telenet Oostende vrijdagavond in een zinderend en nokvol gelopen Aalsters Forum ook de tweede finalematch play-offs winnen ? Volgens de onvoorwaardelijk in het kunnen van hun ploeg gelovende Oostendse supporters luidt het antwoord zonder enige aarzeling ‘ja’. De realiteit is echter anders. Woensdag in de met 79-63 door de Zaikapitings gewonnen match #1 toonden de groen-witten van afscheidnemend coach Brad Dean dat ze er ook voluit voor gaan.

« Het is nog maar 1-0 » stelde coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende tijdens de traditionele persconferentie na de wedstrijd heel nuchter. Daarbij duidelijk stellend dat de tweede wedstrijd van de finale play-offs minstens even belangrijk is. En dat wordt zeker geen makkie.
Bij BC Telenet Oostende beseft iedereen dat het vrijdag in een kolkend Aalsters Forum niet de gemakkelijkste wedstrijd van het seizoen wordt. In  die kleine zaal zijn er ook steeds wel wat externe factoren die de uitslag van de match kunnen beïnvloeden. Reden genoeg om  volledig gefocust voor de volle buit te gaan.
Aangemoedigd door hun Blue Army bewees Okapi Aalstar woensdagavond in onze Sleuyter Arena hun plaats in deze finale play-offs zeker waard te zijn. Ook al keken de Ajuinen kort na de rust tegen een twintig punten achterstand aan, nooit gaven ze op. Meer zelfs, Tofi & C° bleven in hun kansen geloven en legden onze Zaikapitings nog behoorlijk het vuur aan de schenen in een erg fysisch geworden matcheinde.
Hamvraag is nu in hoeverre de beide ploegen de infernale opvolging van topmatchen verder aan kan. Negen play-off wedstrijden in twintig dagen, het kruipt zelfs bij de meest fitte topsporters niet in de kouwe kleren.
Hoe dan ook wordt het voor BC Telenet Oostende kwestie van het hoofd koel te houden in het onwaarschijnlijk oververhitte Forum en proberen te vermijden dat het door hun meer dan 2.000 supporters aangevuurde Okapi Aalstar die tweede finalematch tot een verlaat Carnavalsfeestje maakt.
Hoeveel Oostendse supporters vrijdagavond een plaatsje in het kleine Aalsterse Forum “mogen” bemachtigen, valt nog af te wachten. Hoe dan ook, onze Yellow Army zal er zich niet onbetuigd laten. Jullie aanmoedigingen zijn meer dan nodig om onze Zaikapitings naar de zege te helpen. Laat het galmen: We are BCO!!!
Voor wie er in Aalst niet in geraakt blijft natuurlijk onze eigen Sleuyter Arena waar de wedstrijd live op groot scherm te zien is. Deuren om 19u30, wedstrijd om 20.30 uur. Ingang gratis!

Back to top