Mannen, de Zaikapitings hebben jullie nodig!

Tweede wedstrijd binnen de tien dagen tussen BC Telenet Oostende en Belfius Mons-Hainaut zaterdagavond in de Sleuyter Arena en net als vorige week bepalend voor de leidersplaats Ethias League. Fel verzwakt door de mogelijk verdere onbeschikbaarheid van Quentin Serron (voet) en Brent Wright (rug) zijn de Zaikapitings nochtans vast besloten op onze eerste „Men’s Night” de zege aan de kust te houden.

Alhoewel zijn vorige week tegen Pepinster verzwikte voet goed geneest, komt de topper tegen Belfius Mons-Hainaut wellicht te vroeg voor Quentin Serron om reeds aan een wederoptreden te denken.

„De volledige genezing van Q baart mij op korte termijn weinig zorgen,” geeft ploegkiné Jos Desmet hoop. Meer bezorgdheid klinkt in zijn commentaar over de speelkansen van Brent Wright.

„Vorige week tegen Belfius Mons-Hainaut was het reeds duidelijk dat Brent na zijn lange onbeschikbaarheid begin van het seizoen wegens hernia terug last heeft van zijn rug. Maandagavond op training bleken die klachten dermate ernstig dat besloten werd hem dinsdag een MRI te laten ondergaan in het AZ Damiaan. Donderdag moet een epidurale injectie hopelijk de spanningen in zijn rug helpen verlichten. Of Brent speelklaar komt tegen zaterdag blijft echter koffiedik kijken”.

Beter nieuws in de terug volgelopen ziekenboeg van BC Telenet Oostende is dat Ryan Thompson, in Aalst slachtoffer van een elleboogstoot in de nek en even groggy, daar geen hinder meer van ondervindt.

Zorgen bij de vleet dus voor coach Dario Gjergja die zijn Zaikapitings woensdag op Aalst de boot zag ingaan. Niet in het minst in de hand gewerkt door liefst 21 balverliezen van BC Telenet Oostende tegen een erg agressief en bijzonder sterk spelend Okapi Aalstar dat bovendien tegen een hoog percentage afwerkte.

Maar Belfius Mons-Hainaut is Okapi Aalstar niet en bovendien wordt nu in eigen Sleuyter Arena gespeeld waar BC Telenet Oostende al 13 matchen op rij ongeslagen blijft in de Ethias League. Aan BC Telenet Oostende nu om te bewijzen dat ze ondanks alle tegenslag door kwetsuren, toch kandidaat blijven om zichzelf op te volgen als landskampioen. Daarbij wordt natuurlijk op de zoveelste glasprestatie gerekend van „generaal” Dusan Djordjevic en ploegkapitein „leeuwenhart” Vesa Petrovic die de rest van het team door hun enthousiasme en talent als geen ander naar de zege kunnen meesleuren.

Samen met de helse steun van de duizenden Oostendse supporters natuurlijk! Komaan, mannen, laat je dubbel zo luid horen op deze „Men’s Night”. Wat onze vrouwelijke supporters niet moet beletten de Zaikapitings nog luider dan de mannen naar de 14de thuiszege op rij te helpen roepen…

Go, Oostende, go! Defense!!!

Back to top