Liege Basket - BC Telenet Oostende: 67-78

Match in handen genomen na de rust

Oostende startte de wedstrijd zonder zijn gekende defensieve grinta en Luik, dat goed bij schot was, twijfelde geen seconde om daarvan te profiteren. Na de pauze kreeg BCO dan toch meer defensieve greep op de thuisploeg en kon zo traag maar zeker afstand nemen.

Katic, Kesteloot en Salumu zorgden voor de eerste offensieve impulsen maar Simpson en Giancaterino driepunterden hun team toch op voorsprong (14-11). Driepunters van Kuridza, Gillet en Newbill herstelden de scheve situatie en ofschoon Kuridza via aanvallende rebound bleef scoren, kon de thuisploeg niet losgeschud worden. Opnieuw Simpson en Hazard met een driepunter, herstelden het evenwicht.

Ruststand: 39-40

Na de pauze bleef het scoreverloop gelijkopgaand en kon geen van beide ploegen aan de ander zijn wil opdringen (44-44). Coach Gjergja bleef roteren en vond uiteindelijk een line-up die defensief dan toch de nodige stops kon forceren. Via een driepunter van Gillet en een feilloze Walden op de vrijworplijn, leek de breuklijn er dan toch te komen (50-57). Fields pruttelde nog het meeste tegen en kreeg steun van Colbert die met driepunters uitpakte. Toch was Oostende definitief vertrokken. Mwema speelde weer sterk en mikte zijn tweede driepunter binnen. Djordjevic loste Walden perfect af, scoorde eveneens een driepunter en bleef ook feilloos op de vrijworplijn.

Eindstand: 67-78

Statistieken>>

Back to top