« Match leren afmaken » (Jean Salumu)

« Wij moeten zaterdag in eigen VersluysIDôme winnen van Okapi Aalstar. Het is een must voor het klassement, maar misschien nog meer voor ons vertrouwen. Gedaan die reeks van ‘net niet’ wedstrijden (Mornar Bar, Spirou Charleroi, Strasbourg) waarin BC Telenet Oostende gedurende enkele perioden fantastisch speelde om uiteindelijk toch de boot in te gaan. De repeat van de play-off finale tegen het vernieuwde en sterke Okapi Aalstar biedt ons de ideale gelegenheid », kijkt Jean Salumu vooruit naar de topper 6de speeldag EuroMillions Basketbal League.

«Onze ploeg draait steeds beter. Zij het jammer genoeg nog niet de volle duur van een wedstrijd. Na ons super tweede quarter op Strasbourg hadden de Zaikapitings zoveel beter verdient. Gebrek aan Europese ervaring en misschien ook het fysieke intimidatie basket van de Fransen na de rust deed ons uiteindelijk de das om. We komen wel gesterkt uit dit soort matchen terug. Het is een bikkelharde leerschool. We beseffen dat opnieuw leren een match afmaken een must is. »
Jean Salumu laat er geen twijfel over bestaan dat BC Telenet Oostende zaterdag in een aardig volgelopen VersluysIDôme, waarbij onze Yellow Army vele honderden wit-blauw uitgedoste Aalsterse fans tegen zich krijgt (er wordt zelfs een WE aan zee in een Oostends hotel verloot onder de Aalsterse supporters), de overwinning in eigen huis houdt.
« Ik zag het nieuwe Okapi Aalstar reeds een paar keer aan het werk. Ze spelen ècht goed, hebben potentieel maar ook hun mindere puntjes. Natuurlijk rekenen zij ook nu weer op Tofi onder de ring en op hun Belgen Geukens, Troisontaines et De Thaey naast hun nieuwe Amerikanen. Positief voor BC Telenet Oostende is dat Pierre-Antoine Gillet woensdag in Strasbourg zijn wederoptreden maakte na twee maanden blessureleed. En hoe! Zijn productie aan shots en talrijke rebounds geven BC Telenet Oostende een pak zuurstof. Hopelijk kan hij die lijn tegen Aalst doortrekken. »
Zelf twijfelt Pierre-Antoine Gillet daar niet aan.
«Conditioneel voel ik mij prima. Duidelijk had mijn kwetsuur ook een goed kantje en kon mijn lichaam daardoor de nodige rust krijgen. Voor een eerste match dertig minuten op het parket staan was niet evident. Gelukkig hou ik er geen gevolgen aan, over. Donderdag kwam de dokter alles nog eens nakijken. Hij gaf mij groen licht om zo verder te doen.  Ik speel opnieuw pijnloos!
Ook de rest van onze Zaikapitings willen absoluut de scalp van verliezend play-off finalist Okapi Aalstar. Momenteel 2de in de EuroMillions Basketbal League kunnen de Ajuinen bij verlies aan de kust door onze Zaikapitings worden bijgebeend, wat een opsteker zou zijn met de moeilijke Europese verplaatsing van dinsdag bij Avellino (It) in het vooruitzicht.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top