« Mega Leks niet onderschatten » (Marko Keselj)

De 6de speeldag Basket Champions League brengt met Mega Leks Sremska Mitrovica (Servië)-BC Telenet Oostende een wel heel bijzondere confrontatie. Niet alleen omdat onze Zaikapitings met Dusan Djordjevic, Rasko Katic en Marko Keselj drie Serviërs tellen, maar tevens omdat de assistent-coach van Mega Leks, de ‘voor eeuwig #10 Zaikapiting’ Veselin Petrovic is! Marko Keselj kent onze tegenstrevers van dinsdag (opworp 18 uur) als geen ander en waarschuwt voor hun jeugdig enthousiasme.

«Ik ken zowat alle spelers van Mega Leks en volg hen wekelijks zowel in de ABA (Adriatic) League als in de Basket Champions League. Het is een vrij jonge ploeg, wat voor Mega Leks niet mag verbazen. Het team uit Sremska Mitrovica, een provinciestadje op zo’n 75 km van hoofdstad Belgrado, staat dan ook bekend om zijn zeer succesvolle jeugdwerking. Voor Mega Leks, winnaar van de Servische Beker 2016, is het een eerste Europees avontuur. De hoofdzakelijk omdat de door het Servisch trio met forward Rade Zagorac, guard Ognjen Jaramaz en power forward Marko Tejic gedragen ploeg, bulkt van het talent, ook al vertaalt zich dat nog niet altijd in hun uitslagen. »
Verloor de ploeg van Vesa Petrovic onlangs nog in de Basket Champions League met 87-85 van Mornar, dan overklasten Zagorac (22 pt) en C° zaterdag in de 10de speeldag ABA League datzelfde Mornar in hun amper met 500 erg luidruchtige toeschouwers gevulde Sports Hall Pinki met 93-87.
«Het onderstreept alleen maar dat BC Telenet Oostende geen plezierreisje wacht. De Sport Hall Pinki is voor ieder bezoekend team een ‘hot court’! Het wordt voor beide ploegen een zeer belangrijke wedstrijd. Kan BC Telenet Oostende bij Mega Leks een derde zege op rij behalen, dan wordt een grote stap naar kwalificatie voor de volgende ronde gezet. In feite komt die match voor ons op het goede moment. De reeks van vijf gewonnen matchen op rij, waarbij toch Belgische toppers Aalst en Antwerpen net als Europese kleppers Avellino (It) en Tenerife (Sp) tegen ons in het zand beten, geeft ons enorm veel zelfvertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat wij dinsdag tegen Mega Leks al dat goede kunnen bevestigen, maar enkel als we niet de fout maken hen te onderschatten. »
Voor de weliswaar naar Servië meereizende Marko Keselj komt de match jammer genoeg nog wat te vroeg. Amper genezen van een vervelende hamstring-blessure bouwt hij zijn trainingsarbeid rustig verder op, maar zal deze wedstrijd nog moeten missen. Ook Sam Hemeleers (rug) is niet speelklaar.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top