BC Telenet Oostende - Antwerp Giants: 75-61

Met 14 punten voorsprong naar Antwerpen

Het werd een pittige eerste halve finale tussen de nummers één en twee van de scooore!league. Oostende probeerde maximaal te controleren en gestaag zijn voorsprong verder uit te breiden. Op het einde van het derde kwart was er reeds een verschil van 15 punten maar door tal van feiten in het laatste kwart werd het nog harken om er uiteindelijk 14 over te houden.

Oostende hield de eerste minuten defensief alles goed gesloten. Salumu hield Sterkhouder Fog vakkundig in zijn greep en ook Pearson kon zich tegen Wilkinson niet doorzetten en verdween naar de bank. Ponitka, Djordjevic en Salumu zorgden aanvallend ook voor de punten wat resulteerde in een 15-6 voorsprong. Via de vrijworplijn maar ook onder doel vonden de Antwerpenaren dan toch stilaan openingen en na een driepunter van Simons kwamen ze zelfs terug tot 19-15.

Met een Belgisch vijftal (Marnegrave, Serron, Muya, Gillet en Boukichou) kon Oostende weer wat weglopen ( 27-20) maar toen Archibeque enkel aanvallende rebounds plukte en eveneens 10 punten scoorde, greep coach Gjergja opnieuw in. Djordjevic, Ponitka en een sterk ingevallen Marelja stelden finaal een voorsprong van 10 punten veilig aan de rust.

Ruststand: 41-31

Na de pauze bekommerde Salumu zich opnieuw over Fog die geen raad wist met de korte bewaking van de jonge Oostendenaar. Niettegenstaande Pearson aan het ontwaken was en Kane een driepunter binnenmikte, bouwde Oostende zijn voorsprong toch verder uit. Jean Salumu lukte twee keer op rij een 2+1 waarna Djordjevic en Ponitka eveneens hun productieve bijdrage leverden. Ook Berggren was alert en hielp zo een maximale voorsprong bij elkaar te spelen bij 59-40.  Een driepunter van Akyazili weerhield Oostende ervan om de grens van de twintig punten te overschrijden (61-46).

In het vierde kwart slaagde de thuisploeg er niet meer in om de kloof opnieuw aan te dikken en moest zelfs alles uit de kast halen om de voorsprong niet helemaal te zien verwateren. Eerst viel Serron uit met een voetblessure, daarna moesten vervolgens Wilkinson en Gillet definitief het veld verlaten wegens 5 persoonlijke fouten (in respectievelijk 7 en 17 minuten tijd…).   Even later volgde ook nog Salumu die met een gekloven wengbrauw het spel moest verlaten.

Via Pearson naderden de Giants zelfs tot 66-55 maar gelukkig was er Marelja die stillaan het juiste ritme te pakken lijkt te krijgen en zowel van op afstand als onder de ring voor de nodige zuurstof zorgde. Toen ook hij het veld moest verlaten met 5 persoonlijke fouten, zat er voor Oostende niets anders op dan met een kleine line-up te spelen waarbij Ponitka nog voor de nodige punten zorgde.

Eindstand: 75-61

Berggren 4-7 (10 rebounds), Serron 4-0, Marelja 6-7, Muya 0-0, Marnegrave 6-0, Wilkinson 3-2, Gillet 0-0, Salumu 2-6, Ponitka 8-10, Boukichou 4-0, Djordjevic 4-2 (8 assists), Prince 0-0

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top