Belfius Mons-Hainaut - BC Telenet Oostende: 70-87

Met een goed gevoel de winterstop in

BC Telenet Oostende heeft ook zijn laatste opdracht  van 2015 tot een goed einde gebracht. Ook zonder zijn kapitein Dusan Djordjevic slaagde BCO erin om zowel in Charleroi, in Antwerpen en nu ook in Mons met de punten te gaan lopen. Mons wilde zijn mismatch in Oostende duidelijk rechtzetten in eigen huis, maar een versmachtende Oostendse verdediging in combinatie met dodelijke precisie halfweg de tweede helft besliste daar duidelijk anders over.

Oostende nam trouwens ook meteen de beste start via driepunters van Archie en Gibson in combinatie met afwerking van Katic onder doel (6-16). Voor het eerst dit seizoen leek de Oostendse rotatie wat te sputteren en kwam er te weinig productiviteit van de bank. Nichols bracht met 7 punten op rij de score weer in evenwicht (19-20) en ondanks weerwerk van Salumu en Marnegrave nam de thuisploeg de leiding zelfs even over (27-25). Katic, Archie en Serron zetten deze scheve situatie gelukkig vrij snel weer recht waardoor de kustploeg alsnog met voorsprong mocht gaan rusten.

Ruststand: 40-44

Archie en Katic gingen meteen op hun elan van de eerste helft door (42-55). Archibeque kon heel even milderen via enkele aanvakkelende rebouds, maar stilaan kwam Oostende op volle toerental en haalde stilaan zijn beste basketbal naar boven. Mons geraakte op geen enkele manier nog door de hermetisch sluitende verdediging van Serron en co. terwijl de kustploeg aanvallend een reeks van 4 opeenvolgende driepunters genadeloos binnengooide (52-69 via Salumu, Gibson, Gillet en Marnegrave).

Opnieuw Nichols probeerde eveneens met driepunters iets aan de achterstand te doen, maar Gillet, Salumu en Serron controleerden vlot de voorsprong (62-79).  Arnold en Bosco konden met late driepunters enkel nog hun persoonlijke stats wat oppoetsen terwijl bij Oostende de youngsters Hemeleers, Lambrecht en Buza de tijd mochten rondmaken (Marelja was ziek en bleef aan de kant)

Eindstand; 70-87

Lambrecht 0-2, Serron 3-5, Hemeleers 0-0, Buza 0-0, Marnegrave 5-3 (10 assists), Gillet 0-7, Salumu 2-10, Katic 14-4, Boukichou 0-4, Archie 15-5 (Afwerking aan 100%), Gibson 5-3

Voor uitgebreide stats: klik hier >>

Back to top