BC Teenet Oostende - Limburg United: 82-75

Met vertrouwen naar de play-offs

De vierde wedstrijd dit seizoen tegen Limburg United was er opnieuw één met de nodige spanning. De Limburgers die tegen Oostende altijd uitmuntend afwerken vanuit individuele acties, bleken opnieuw bij de pinken te zijn. Maar Oostende liet zich in de slotminuten niet uit zijn lood slaan en pakte de overwinning mee. Met een drie op drie sluit Oostende de big 5 af en kan met vertrouwen de play-offs aanvatten.

Thomas opende met twee driepunters gesteund door een actieve Vanwijn (7-12).  Bij Oostende was er een zeer bedrijvige Archie die met 12 punten op rij, een aantal rebounds en enkele blokshots, alomtegenwoordig was en zijn team naar 19-15 stuwde. Hulls counterde met een nieuwe Limburgse driepunter maar Oostende bouwde na enkele rotaties op een collectieve manier zijn voorsprong verder uit naar 27-17.

Flitsen van Stewart en de tweede driepunter van Hulls brachten weer kentering (36-34), maar ook Gibson en Gillet schoten nu raak van achter de driepuntlijn.

Ruststand: 42-38

Na de rust opende Gibson deze keer met een driepunter en Archie dunkte even later spectaculair de 53-40 op het bord. Maar opnieuw kwam er individuele reactie vanuit Limburgse kant via Kid en voornamelijk Donkor die foutloos bleef afwerken (55-49).

Djordjevic en Serron met driepunters brachten weer zuurstof maar nu was het center Jason Love die even zijn duivels ontbond (67-63). Oostende kon ruime tijd de afstand bewaren tot Kid de spanning helemaal terugbracht (73-72).

Een trefzekere Buza beslechtte met 2 vrijworpen en een loepzuivere driepunter de wedstrijd.

Eindstand: 82-75

Serron 0-7, Beal 2-2, Buza 2-5, Gillet 6-2, Salumu 4-1, Katic 5-3, Boukichou 2-6, Djordjevic 2-5, Archie 12-2, Gibson 7-7

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top