Belfius Mons - BC Telenet Oostende: 56 - 86

Meteen terug in het goeie ritme

Na de uitschuiver tegen Willebroek en de Europese uitschakeling vorige woensdag, kwam het er voor BCO op aan om meteen weer aan te knopen met een goeie prestatie om met een goed gevoel te kunnen genieten van enkele vrije dagen en de eerste week sedert heel lang, zonder midweek basketbal.

Mons speelde vrij agressieve defense en probeerde verder te bouwen op hun ruime winst van vorig weekend in het derby tegen Charleroi. Het duurde dan ook wel even vooraleer Oostende zijn draai kon vinden, maar eenmaal Newbill en Djordjevic het openingskwart naar hun hand zetten, was Oostende meteen vertrokken. Katic vond eveneens zijn draai en in geen tijd stond het 8-24. Ook Kuridza kwam sterk van de bank en duwde in geen tijd door naar 12-31, vroeg in het tweede kwart. Dat de wedstrijd heel even leek te kantelen had eerder te maken met “externe factoren” dan met het basketspel  op zich.  Green, Demps en Bosco waren de bezielers van de terugkeer van de thuisploeg (27-36) maar de eveneens heel sterk ingevallen Salumu liet niet begaan en duwde eigenhandig door naar 27-44. Enkel Mann kon met een driepunter de opmars afstoppen net voor rust.

Ruststand: 30-44

Na de pauze opnieuw een bijna drie minuten durende studieronde tot Katic de eerste van enkele opeenvolgende korven scoorde. Salumu en Newbill bevestigden beiden hun sterke eerste helft en stoomden zo door naar 38-58. Van Caeneghem zorgde voor een Belgisch lichtpuntje bij de thuisploeg, maar Walden en Newbill driepunterden meteen tegen. Op ruim 4 minuten voor tijd mocht Lambrecht nog eens opdraven en hielp samen met Walden om een dertiger op het bord te zetten, die dan ook bleef staan tot het eindsignaal.

Eindstand: 56-86

Statistieken>>

Back to top