BC Enisey - BC Telenet Oostende: 84-72

Moeilijk maar niet onmogelijk!

Alhoewel de Amerikanen van Enisey de ganse wedstrijd de kar trokken voor hun team, was het de Rus Zavoruev die de belangrijkste punten van de wedstrijd scoorde met een driepunter en een lay-up luttele seconden voor tijd. 5 punten die het verschil maken tussen een bonus van 7 of 12 punten…

Na een studieronde van ruim twee minuten opende Katic de score en vanaf toen ging het razend hard bij de thuisploeg die uit alle hoeken driepunters binnenknalde. Newbill kon ook heel even reageren maar dat was onvoldoende tegen het duo Hilliard – Taylor die zich de speerpunten van Enisey toonden (27-15). In het tweede kwart kregen de Oostendenaars meer grip op de wedstrijd en konden de Russische sterkhouders ook beter afstoppen. Eerst Kuridza, daarna Walden en Gillet maar ook een door Djordjevic goed aangespeelde Boukichou zwoegden om de achterstand maximaal te reduceren (41-36). Toch moest BCO nog enkele vrijworpen prijsgeven net voor rust.

Ruststand: 45-36

BCO nam een flitsende start na de pauze met een 0-8 tussenspurt via Gillet, Katic en Djordjevic (45-46). Reactie kwam er via Taylor en Trushkin maar Kesteloot wilde verder doorduwen met 10 punten op rij (2 driepunters). Hilliard en vooral Taylor werden behoorlijk aan banden gelegd maar de lenige Amerikaanse center Elegar gleed keer op keer langs zijn bewaker heen en maakte zo met 9 punten op rij de inspanning van Kesteloot weer ongedaan (59-59).

In het laatste kwart van de wedstrijd ging de Oostendse machine echter sputteren. Defensief viel alles nog mee maar aanvallend werd er te statisch gespeeld. De shots gingen niet meer binnen en er werd vooral teveel balverlies geleden.  Op kousevoeten nam Enisey stilaan maar zeker meer afstand  (72-62).  Djordjevic en Walden konden met penetraties naar doel toch terug wat goedmaken van de achterstand (74-68), maar een driepunter van Hilliard en de fatale scores van Zavoruev zorgden alsnog voor een behoorlijk grote buffer voor de Russen.

Het wordt volgende week een behoorlijke klus in Oostende, maar zeker geen onmogelijke opdracht.

Eindstand: 84-72

Statistieken>>

Back to top