« Moeilijk zonder Quentin en Niels » (Philip Debaere)

De BIG FIVE, waarbij de vijf best geplaatste ploegen uit de reguliere competitiefase Scooore!League elkaar in een ultieme ronde bekampen die de uiteindelijke ranking voor de play-offs bepaalt, start zaterdag met de klapper Okapi Aalstar-BC Telenet Oostende. Een historisch steeds geladen duel waarvoor onze Zaikapitings het door de kwetsuren van Niels Marnegrave en Quentin Serron helaas met een fel gehavende ploeg moeten doen. Toch blijft sportmanager Philip Debaere bij BC Telenet Oostende optimistisch.

« Het uitvallen van Niels en Quentin zal uiteraard worden gevoeld. Vooral omdat Quentin Serron al het ganse seizoen in een erg positieve flow verkeert en meestal super presteert in het Aalsterse Forum. Het valt niet weg te cijferen dat hij samen met Jean Salumu dit seizoen cruciale spelers in het geheel van dit vlot draaiend BC Telenet Oostende zijn. »

Dat bepaald Quentin Serron sinds het uitvallen van Niels Marnegrave de rotatie op de point-guard voor een groot gedeelte op zich nam, maakt het er volgens Philip Debaere de taak van de rest van het team niet gemakkelijker op.

« Denkelijk worden nu Kyle Gibson en Sam Hemeleers meer ingezet om Dusande nodige rust te geven. Nedim Buza zal dan ook zijn borst extra nat mogen maken om nog eens het beste van zichzelf te geven. Verder wordt het kwestie van Okapi Aalstar vooral niet te onderschatten. Dat zij het hoofdzakelijk van hun in topvorm verkerende center Tofi moeten hebben? Met Rasko Katic en Khalid Boukichou krijgt Tofi op zijn positie alvast de sterkste tegenstanders in de Scooore!league tegen zich. Ook voor hem wordt dat dus een stevige kluif. Laten we zeker niet de fout maken door ons teveel op Tofi te concentreren. Bij Aalst lopen genoeg kleppers rond die verrassend uit de hoek kunnen komen. »

Anders vertaald: de Zaikapitings moeten tegen de Ajuinen vooral correct verdedigen en de volle duur van de wedstrijd geconcentreerd blijven om een eerste stap naar de verzekerde pole position play-offs te zetten.

Sebastien Bellin

Zeker is dat na de terreuraanslagen van begin deze week in Brussel geen carnavalssfeertje zal heersen in het Forum. Met vooral in de rangen van BC Telenet Oostende een gedachte aan ex-BCO center Sebastien Bellin (2006-2009), één van de vele zwaargewonden op Zaventem en waarvan de foto die zowat de ganse wereld rond ging.

« Hoe erg het allemaal is, wanneer je tussen de slachtoffers plots iemand ziet liggen die je goed kent, wordt het toch wel meer dan even slikken.  Alhoewel hij nu in de V.S. woont, had Sebastien Bellin nog contact met BC Telenet Oostende. Hij is immers vertegenwoordiger van de firma Keemotion die met intelligente camera’s – die ook in de Sleuyter Arena zijn opgesteld – voor de live streaming van de Europese matchen op YouTube zorgen. De dag voor de vreselijke aanslag zag BC Telenet Oostende voorzitter Johan Verborgh Sebastien nog in Parijs op een meeting voor de door de FIBA georganiseerde Champions League die in oktober van start gaat.»

Namens gans de BC Telenet Oostende familie wensen wij Sebastien Bellin alvast een volledig en spoedig herstel toe.

Go Oostende, go!  Defense!!

Back to top