Mons Hainaut - BC Oostende: 78-80

Moeilijke generale repetitie

Mons-Hainaut is er net niet in geslaagd om Oostende zijn eerste competitienederlaag van het seizoen aan te smeren. BCO beleefde dan ook een moeilijke avond tegen een agressief en met vertrouwen spelende thuisploeg. De interland-break waarin Oostende maar liefst 7 internationals moest afstaan, liet duidelijk zijn sporen na, maar op het einde van de wedstrijd kon Oostende opnieuw rekenen op zijn kapitein Djordjevic om het tij alsnog te doen keren.

Na een zwakke prestatie eerder deze week in de derby tegen Charleroi had coach Goethals zijn spelers weer helemaal op scherp gekregen voor de komst van Oostende. Mons nam de beste start via een trefzekere Green en Jones (7-4) maar Djordjevic en Fieler brachten hun team weer langszij (17-16). Myers en Kuridza domineerden onder doel terwijl Mons het meer van afstand zocht via driepunters van opnieuw Green en Jones. Niettegenstaande de driepunters van Lasisi en Mihailovic kon Tiby de bordjes weer in evenwicht brengen net voor de rust (33-33)

Ruststand: 36-37

Ook na de pauze bleef Myers wegen op de verdediging van de thuisploeg en toonde ook Salumu een andere gedaante dan in de eerste helft (40-46). Bij Mons bleven Green en Jones de bakens verzetten en met steun van Idris Lasisi werd de kloof nooit echt groter, in tegendeel (58-61).

Mons kon geen antwoord vinden op het bordenwerk van Myers (58-65) maar Green verkeerde in een superdag en dichtte de kloof haast eigenhandig. Toen hij met 4 persoonlijke fouten even naar de kant moest, nette zijn vervanger Lemaire eveneens 5 punten en zorgde zo mee voor een ommekeer in de score van 64-70 naar 75-72.  Maar coach Gjergja zette zijn kapitein Djordjevic weer tussen de lijnen, die in geen tijd met 6 punten en een assist voor een 0-8 tussenspurt zorgde en zo weer orde op zaken stelde (75-80). Uiteindelijk kreeg Mons bij 78-80 het laatste balbezit waarin het toch nog mogelijk was om verlengingen uit de brand te slepen of met een bom de wedstrijd te winnen. Maar de Oostendse defense stond nu wel pal waardoor de thuisploeg er niet meer in slaagde om binnen de tijd een doelpoging te ondernemen.

Eindstand: 78-80

Statistieken>> 

Back to top