« Moeilijke voorbereiding » (Philip Debaere)

« Denkelijk was het voor de sportieve staff van BC Telenet Oostende niet zo evident om de Europese confrontatie van komende van woensdag tegen het Poolse Slask Wroclaw voor te bereiden. Na het begin december de laan uitsturen van hun coach Mihajlo Uvalin (ex- BCO) werden twee weken later ook vier van hun vijf Amerikanen aan de deur gezet, uitgerekend tot dan de beste scorers en rebounders van de ploeg. Met welke spelers en vooral met welke tactiek Wroclaw tegen BC Telenet Oostende op het parket komt, is nu nog deels koffiedik kijken », kijkt Sport Manager Philip Debaere vooruit op de openingsmatch 2016 van BC Telenet Oostende.

Voor spelers en staff van BC Telenet Oostende wordt het dinsdag terug heel vroeg uit de veren voor de verplaatsing naar het Centraal-Europese Wroclaw. Met 664.000 inwoners de 4de grootste stad van Polen en sinds 1 januari 2016 Culturele Hoofdstad van Europa. Winterjassen worden beter niet vergeten. Wroclaw ligt onder een dikke sneeuwlaag en het kwik komt er niet boven nul uit…!
Konden de Polen zich met 4-2 ratio in groep M makkelijk voor de tweede ronde FIBA Europe Cup plaatsen, dan is het andere koek in de Poolse TBL competitie. Onder coach Uvalin konden de groen-witten met een 2-4 balans nog enigzins de schijn ophouden, onder zijn opvolger Emil Rajkovic noteren ze ondertussen echter een 0-8 in de TBL (zondagavond werd nog met 82-85 verloren tegen Wilkie Morskie ondanks een schitterend 4de quarter 26-17 en de 16-11 double-double van Amerikaan Jarvis Williams) en intussen ook een 96-68 nederlaag bij onze tegenstander van volgende week Turk Telecom Ankara.

« Wij mogen ons daar niet blind op staren en nog minder laten door beïnvloeden », stelt Philip Debaere. « BC Telenet Oostende moet op zijn elan doorgaan waarmee een schitterende maand december met winst op Charleroi, Antwerp Giants en Mons-Hainaut maar ook thuis tegen Boras (Zwe) Europees werd afgesloten. Dat Dusan ‘the General’ Djordjevic weer fit is na zijn meniscusoperatie, is bovendien ook een pluspunt want met een compleet roster hebben we zoveel meer armslag. De korte winterbreak deed iedereen zichtbaar deugd. Zonder overdaad aan de feesttafel zoals je van gemotiveerde profs mag verwachten en wat de conditietraining van Jan Bourgois begin vorige week dan ook bewees. Enig nadeel misschien is ons gebrek aan matchritme sinds 22 december. Een gegeven waar op training hard wordt aan gewerkt. »
Reeds weken in een zeer positieve flow zal BC Telenet Oostende ook in Polen moeten proberen zijn eigen spel en wedstrijdritme op te leggen, wie ook hun tegenstanders op het parket worden.
Bij Slask Wroclaw zien de Zaikapitings met guard Kamil Chanas (ex Stelmut Zielona Gora) alvast één oude bekende terug. Topscorers Mateusz Jarmekowiez en Norbert Kulan lijken ook zekerheden, net als de vorige week ingehaalde Poolse veteraan-center Pawel Mroz (2m14).
Zoals steeds in de FIBA Europe Cup zal ook Slask Wroclaw-BC Telenet Oostende live te zien zijn via YouTube. Opgepast, aanvang 18u30!

Go Oostende, go! Obrona !!! (Defense)

Back to top