« Moeten agressief spelen » (Rasko Katic)

Zondag in de topper van de Franse Pro A na de rust (35-35) met 77-62 afgemaakt door leider Monaco aast SIG Strasbourg woensdag in de Basket Champions League tegen BC Telenet Oostende op eerherstel. Een match die de VersluysIDôme ongetwijfeld op zijn voegen zal laten daveren. Omdat Strasbourg alle kansen wil openhouden op de leiderspositie Groep D en omdat BC Telenet Oostende op sportieve weerwraak is belust na de te vermijden 74-64 nederlaag in de hoofdstad van de Elzas. Winst van onze Zaikapitings houdt ze daarenboven in de running voor rechtstreekse kwalificatie 2de ronde Champions league. Rasco Katic ziet de Zaikapitings klaar voor de clash.

« We mogen als ploeg mea culpa slaan voor de in Strasbourg verloren match na tijdens de eerste helft in alle onderdelen van het spel te hebben gedomineerd. Zeker is dat wij er de tweede helft veel te relax hebben aangevat. Met 21 punten voorsprong de rust in, dacht BC Telenet Oostende dat de schaapjes op het droge waren. Mis dus. Was Strasbourg in de eerste helft vrij tam, dan speelden ze na de koffie zowat met het mes tussen de tanden. Wij verdwenen totaal uit de match. Dat lesje hebben we geleerd, » weet Rasko Katic .
Voor de beste center uit de Euro Millions League is het duidelijk dat BC Telenet Oostende woensdag in eigen zaal minstens even agressief uit de hoek moet komen als onze tegenstanders.
« Net zoals Utena en Tenerife moet Strasbourg het van een vrij fysieke verdediging hebben. Aan ons om zich als ploeg daardoor niet te laten intimideren. Het wordt kwestie van onze verdediging haarscherp te houden en ons vooral op de rebounds te concentreren. Ook mogen wij ons niet aan hun voortdurende psychologisch spelletjes laten vangen en op iedere scheidsrechterlijke beslissing reageren.  We zijn verwittigd. »
Voor Rasko Katic is BC Telenet Oostende klaar om voor de volle buit te gaan.
« Onze ploeg is de voorbije anderhalve maand voortdurend beter aan het spelen. Nu we hopelijk met Jean Salumu er terug bij met ons volledig roster kunnen aantreden, opent dit leuke perspectieven. Ik ben er zeker van dat wij dit SIG Strasbourg in eigen zaal aankunnen. »
Bij SIG Strasbourg, in de Franse Pro A op een gedeelde 9de plaats naast Gravelines van Quentin Serron en Kyle Gibson en Europees aan een mooie reeks van 3 winstmatchen op rij bezig, meent hun succescoach Collet na het verlies bij Monaco dat zijn ploeg nog heel wat progressie moet maken.
« Wij komen vooral tekort in de rebounds, » luidt het. Dat zijn drie Amerikaanse pionnen AJ Slaughter (SG), Erving Walker (PG) en Matt Howard (PF) er zondag weinig of niets van bakten, bedekte hij met de mantel der liefde. Bij BC Telenet Oostende weten ze meteen dat dit trio aan hun coach eerherstel is verschuldigd. Maar verwittigde Zaikapitings zijn er meer dan twee waard!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top