« Moeten gefocust zijn » (Dario Gjergja)

De onuitgegeven finale bpost Cup tussen BC Telenet Oostende en het erg ambitieuze Hubo Limburg United van coach Brian Lynch belooft een knaller van formaat te worden.
Beide ploegen kenden nochtans om diverse redenen een moeilijke start van de competitie. Vooral de Limburgers: twaalf nederlagen op rij en dan die bijna wonderbaarlijke heropstanding met een reeks van acht overwinningen, die van Hans Van Wijn & C° plots tot heel serieuze kandidaat maken om BC Telenet Oostende te beletten zijn 35ste prijs naar de kust te halen. Indien Oostende opnieuw de trofee kan pakken zou dit meteen ook de 10de op rij zijn voor coach Gjergja en zijn team. Een scenario waar de Oostendse coach zegt niet aan te denken.
«Het zou verkeerd zijn nu reeds aan de uitslag van die bekerfinale te denken. Nu moeten wij ons enkel op het treffen concentreren en ons terdege voorbereiden. Dat we pas drie dagen hebben om die zo belangrijke match voor te bereiden mag geen probleem zijn. Wij zijn dat zo gewoon. Dat BC Telenet Oostende in dergelijke situaties voordeel en vooral meer ervaring zou hebben dan Limburg United? Ook zij kennen het klappen van de zweep… »
Onderschatting van de tegenstander is er voor coach Dario Gjergja absoluut niet bij.
« Limburg United brengt  de voorbije weken hoogstaand basket. Of klopten zij niet kleppers als Antwerp Giants en Spirou Charleroi? Hun hervormde team heeft uiteindelijk het juiste evenwicht gevonden en ze brengen basketbal van een zeer hoog niveau!»

En BC Telenet Oostende bij dit alles, coach?
«Wij verkeren in prima conditie. Ons grote probleem is dat we dit seizoen door kwetsuren amper drie wedstrijden op een compleet roster konden beroep doen. Dat Jean Salumu de bekerfinale moet missen is natuurlijk erg. Zowel voor hem en voor de ploeg. Maar meteen toont die situatie ook de sterkte van ons team: Vincent (Kesteloot), Marko (Keselj), Jean-Marc (Mwema) en DJ (Newbill) vulden die leemte collectief schitterend op. Een pluim voor hun positieve ingesteldheid en ploegliefde. Iedereen binnen ons team weet wat te doen staat om een 18e Beker van België, de vijfde op rij, naar Oostende te halen. Alles samen te vatten in twee woorden: defense en offense. Keihard en onverbiddelijk verdedigen, inteligente shotkeuzes in aanval. Wij kunnen het. »
Aangemoedigd door een Yellow Army van meer dan duizend fans in Vorst-Nationaal, en een veelvoud daarvan die de strijd om de bpost Cup, met daaraan verbonden Europees ticket, live op tv volgen, zijn onze Zaikapitings vastbesloten er meer dan ooit voor te gaan.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top