BC Telenet Oostende - Belfius Mons-Hainaut: 86-91

Mons-Hainaut stopt Oostendse zegereeks

Na 34 thuiswedstrijden ongeslagen te zijn in de Belgische competitie is Mons-Hainaut erin geslaagd om deze indrukwekkende en onafgebroken Oostendse zegereeks te stoppen. Oostende liet zich te dikwijls op defensieve slordigheden betrappen en stootte vanavond op een zeer secuur afwerkende tegenstander die elk misverstand meteen afstrafte.

Djordjevic toonde meteen dat hij het goeie ritme terug te pakken heeft en zorgde voor een initiële 7-4 voorsprong. Mons profiteerde echter al vrij snel van enkele misverstanden in de Oostendse defensieve rotatie. Via driepunters van Skeen en Smith maar ook via een dominante Love onder doel, nam Mons de leiding over (9-15). Via een driepunter van Djordjevic en de energie van Muya kon de thuisploeg toch even aanklampen (18-19).

Maar Oostende bleef open kansen weggeven terwijl Mons via een nieuwe driepunter van Skeen en vooral de scores onder doel van Love, uiterst precies bleef afwerken (22-31). Na een rush van 8 punten op rij van Muya, kon Boukichou weer heel even de score in evenwicht brengen (34-34), Niet voor lang echter want met 3 opeenvolgende driepunters knalde Battle de Oostendse verdediging op een hoopje.

Ruststand: 41-45

Een sterk gestarte Boukichou bracht de score vrij snel een tweede keer in evenwicht (45-45) maar opnieuw slaagde de thuisploeg er niet in zich door te zetten en de leiding weer over te nemen. Skeen met een nieuwe driepunter en via inside scores van Love namen de bezoekers weer afstand. Marnegrave antwoordde eveneens met een driepunter gevolgd door 3 assists waruit Boukichou nogmaals de score in evenwicht bracht (70-70). Maar toen viel het stil… De kustploeg kreeg de open kansen niet meer door de ring terwijl Mons dat wel deed. Twee driepunters van Lassisi en een score met bonusvrijeworp van Love zorgden namelijk voor een nieuwe kloof van 9 punten met nog luttele minuten te gaan.

Djordjevic haalde nog alles uit de kast en met steun van Serron die eveneens nog een driepunter nette, kon de thuisploeg nog één keer terugkeren tot op 1 punt, maar Mons overleefde voornamelijk vanop de vrijworplijn terwijl aan de overkant de driepunters van Ponitka en Wilkinson op de ring afketsten.

Eindstand: 86-91

Berggren 2-0, Serron 0-6, Marelja 2-0, Muya 12-0, Marnegrave 4-3, Wilkinson 0- 9, Salumu 0-0, Ponitka 2-4, Boukichou 7-7, Djordjevic 10-14

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top