Belfius Mons-Hainaut - BC Telenet Oostende: 78-70

Mons reageert na oplawaai van vorige dinsdag

Dat de spelers van Mons een serieuze reactie klaar zouden hebben was te verwachten. De opdracht voor coach Gjergja en zijn team kondigde zich bovendien nog moeilijker aan dan verwacht omdat de topscorer van afgelopen dinsdag, Ryan Thompson, met buik- en darmklachten sukkelde en enkel na het innemen van enkele tabletten immodium aan de opworp geraakte…

De kustjongens startten nochtans scherp: Gillet mikte vlot zijn shots binnen terwijl Djordjevic meermaals Brent Wright voor open inleggers bediende. Gillet bleef knallen en ook Salumu mikte een driepunter binnen en bracht zo de score op 12-21. Maar Mons voelde zich op eigen terrein duidelijk beter in zijn sas dan in de Sleuyter Arena want Battle, Stitt en Randle hadden de kloof nog voor het einde van het eerste kwart quasi gedicht (23-25).

Wilkinson kwam in en mikte meteen twee loepzuivere driepunters binnen voor (25-31) maar Vaden en Battle lieten niet begaan. Bovendien kon de thuisploeg profiteren van enkele aanvallende rebounds van Randle en niettegenstaande Petrovic ook opnieuw een driepunter binnengooide was het toch de thuisploeg die na een nieuwe driepunter van Vaden met voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand: 44-42

Terwijl Thompson nu ook met maagproblemen in de kleedkamer moest blijven, startte het derde kwart zeer ongelukkig voor Oostende. Het scheidsrechterstrio dat tot dan toe vrij goed en onzichtbaar de wedstrijd leidde, viel compleet uit zijn rol en destabiliseerde het Oostendse team helemaal. Een voor zijn snelle derde fout ontgoochelde Djordjevic, kreeg meteen ook een technische en dus 4e fout aangesmeerd en verdween zo meteen weer naar de bank. Even later volgde nog een tweede technische fout (coach) en ook nog een vrijwillige of onsportieve fout. Oostende was zijn pedalen helemaal kwijt en kreeg geen enkele goeie aanval meer bij elkaar gespeeld. Mons greep meteen zijn kans en liep onder impuls van Guy Muya in geen tijd 10 punten uit (62-52).

Oostende kwam stilaan terug in zijn oude ritme en naderde via een nieuwe driepunter van Wilkinson tot 69-63. Thompson was ondertussen dan toch opnieuw zijn team komen vervoegen en was meteen goed voor 7 punten op rij. Toch slaagde de kustploeg er niet in om de kloof te dichten want daarvoor koos het te dikwijls de verkeerde opties in aanval. Bovendien moest het weer een aantal aanvallende rebounds toestaan maar liet het vooral ongewoon veel vrijworpen liggen. Mons toonde in de eindfase dan ook veel wilskracht en liet zich de zege niet meer ontglippen.

Eindstand: 78-80

Echenique 1-0, Thompson 4-11, Marnegrave 2-0, Petrovic 9-2, Wilkinson 6-3, Gillet 7-2, Ponitka 2-3, Salumu 3-0, Djordjevic 0-3 (9 assists), Wright 8-3

Back to top