Basic Fit Brussels - BC Oostende: 74-76

Mooie overwinning “op karakter”!

Oostende speelde vandaag zijn 4e wedstrijd in 8 dagen na de back-to-back bekerwedstrijden tegen Mons en de championsleague wedstrijd in Litouwen. Met in diezelfde periode slechts 1 deftige training in de benen, moest Oostende het vandaag opnieuw voor de competitie opnemen tegen Brussels dat maar al te graag van de sitiatie gebruik wilde maken om punten te sprokkelen.

Oostende startte aanvankelijk zeer fris en efficient via Katic onder doel en Newbill vanop afstand met een driepunter (9-15). Brussels rekende op scores van Dowe en Muya om gelijke tred te houden. Newbill mikte nog een driepunter binnen en ook Mwema deed hem dat na waarna het verschil al snel opliep tot 10 punten (18-28).

De Brusselaars lieten niet begaan en opnieuw via Dowe en een driepunter van Ubel kwam de thuisploeg weer in het zog van Oostende aan de rust.

Ruststand: 37-41

Na de pauze kreeg de thuisploeg meteen een vliegende start aangeboden nadat de spelleiding Oostende in geen tijd een tweede en derde onsportieve fout aansmeerde. Dowe zat totaal in de greep van Mwema maar inside spelers Symons en Lichodzijewski zorgden nu samen voor 3 driepunters. De Brusselaars namen zelfs even de de leiding over (54-51).

Kesteloot en Walden, die met zijn onwaarschijnlijk snelle handen meermaals de bal afsnoepte, herstelden de sutuatie (61-66). Oostende speelde steeds stroever en van de frisheid van het begin van de wedstrijd bleef niet veel meer over. Op karakter en met 4 foutloos omgezette vrijworpen van Walden kwam Oostende weer op voorsprong, voldoende zelfs om de wedstrijd te winnen.

Eindstand: 74-76

Statistieken >>

Back to top