Leuven Bears - BC Telenet Oostende: 62-93

Na de rust orde op zaken gesteld

Oostende kon na het verlies thuis tegen Limburg United meteen opnieuw aanknopen met winst tegen de Leuven Bears, het team dat diezelfde Limburgers twee weken terug thuis nog versloeg.

Leuven maakt een turbulent seizoen mee, maar leek na de thuiswinst tegen Limburg United en de gewonnen oefenpartij tegen Leiden, begonnen aan zijn heropstanding. Oostende opende aanvallend goed tegen de Leuvenaars. Dordjevic bediende meermaals Serron die steeds goed in de openingen dook, maar ook Katic die heel duidelijk aanwezig was onder de borden (9-15). Nieuwkomer Glasgow en Muratie, zorgden bij Leuven voor de meeste reactie (20-24). Niettegenstaande Salumu en Gillet met driepunters uitpakten en Boukichou een heel nuttige invalbeurt maakte, zorgden opnieuw Glasgow, deze keer met steun van Hollis, ervoor dat de Oostendse kloof onder de tien punten bleef.

Ruststand: 33-41

Na de rust werden de verdedigende duimschroeven spreekwoordelijk aangedraaid. De thuisploeg geraakte er haast niet meer door terwijl aanvallend alles lekker liep. Salumu, Katic en Archie bouwden de voorsprong verder uit tot Djordjevic bij 38-59 voor het eerst een twintiger voorsprong liet optekenen.  Hollins probeerde via driepunters te milderen maar Salumu en Gillet mikten er beiden ook één binnen (46-70)

In het vierde kwart zorgden driepunters van Hemeleers en Gillet meteen voor een dertiger verschil (48-79). Ook Marelja en Lambrecht kregen nog minuten maar dit ging niet ten koste van de opgebouwde voorsprong, want het verschil bleef intact tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 62-93

Lambrecht 0-1, Serron 9-0, Hemeleers 0-3, Marelja 0-6, Buza 4-0, Gillet 5-13, Salumu 7-8, Katic 8-6, Boukichou 2-2, Djordjevic 4-2, Archie 0-5, Gibson 2-6

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top