Belfius Mons-Hainaut - BC Telenet Oostende: 64-75

Na de rust orde op zaken gesteld

Mons moest winnen om aanspraak te kunnen blijven maken op de tweede plaats. Na een gemiste start kon de thuisploeg toch nog met voorsprong gaan rusten. Maar ook na de rust nam Oostende meteen het voortouw en deze keer kwamen de Renards niet meer terug…

Een beresterke Serron met steun van Ponitka en Boukichou, zorgde meteen voor 8-12. Love and Nichols reageerden voor de thuisploeg maar twee nieuwe driepunters van Serron zorgden meteen weer voor een nieuwe voorsprong (11-18). Enkele flitsen van Battle waren voldoende voor Mons om opnieuw aan te klampen (20-22) maar Marnegraeve lukte aan het einde van het eerste kwart een buzzer-driepunter vanop de eigen speelhelft (20-25).

Daarna zakte BCO volledig weg. Het ritme was verdwenen in aanval en de balverliezen stapelden zich op. Verdedigend ging de foutenteller pijlsnel de hoogte in wat de thuisploeg toeliet om weer aan te sluiten via de vrijworplijn (27-27). Finaal was het Skeen die Mons voor het eerst op voorsprong bracht net voor rust (35-29). Quentin Serron, speciaal tussen de lijnen gezet om het laatste shot te nemen, nam zijn verantwoordelijkheid en mikte dan ook zijn 4e driepunter binnen waardoor de schade nog beperkt bleef.

Ruststand: 35-34

Oostende kwam uitstekend uit de kleedkamers. De verdediging werd weer keurig aangedraaid maar aanvallend zetten Ponitka en Djordjevic meteen orde op zaken (35-43). Opnieuw kreunde de kustploeg onder de fouten waardoor Mons met 11 vrijworpen in het derde kwart, toch opnieuw, weliswaar een laatste keer, kon aanklampen (48-49).

Toen achtte Prince zijn moment gekomen. Met drie welgemikte driepunters en enkele keurig omgezette vrijworpen bepaalde hij de ultieme Oostendse vlucht (55-64).
Ook de Oostendse verdediging werkte opnieuw versmachtend voor de thuisploeg met twee blockshots van Berggren als exponent. Bovendien was Oostende ook in rebound uitermate dominant.
Nieuwkomer Archie zette de tienpuntenkloof op het bord (57-68) waarna er verder vlot gecontroleerd werd tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 64-76

Berggren 0-0, Serron 14-0, Marelja 2-0, Muya 2-7, Marnegrave 3-3, Archie 0-5, Gillet 0-0, Salumu 0-0, Ponitka 5-10, Boukichou 2-2, Djordjevic 2-5, Prince 4-10

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top