Okapi Aalstar - Telenet Oostende: 82-83

Na de stunt tegen Kazan wint Oostende nu ook de thriller tegen Okapi Aalstar

Deze keer geen statische wanverhoudingen qua vrijworpen of foutenlast in het Aalsterse forum, enkel twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en waarbij pas na verlenging de beslissing viel.  Met luttele seconden te spelen en onder een oorverdovend fluitconcert, mikte Ponitka de winnende vrijworpen binnen. De laatste Aalsterse doelpoging van Tofi werd afgekeurd wegens “buiten de tijd”.

Oostendse startte niet zo goed, oogde wat vermoeid en speelde te statisch om goeie doelpogingen te kunnen creëren. De doelpogingen kwamen teveel van achter de driepuntlijn maar vielen niet binnen. Aalst dat wel sterk opende via Cummard nam meteen een 8-2 voorsprong wat coach Gjergja naar een time-out deed grijpen.  Na de time-out ging de kustploeg iets meer de penetraties opzoeken met het nodige succes. Maar opnieuw was er Cummard die deze keer met een driepunter uitpakte, die de Oostendse verdediging teisterde (15-10).

Marnegrave zorgde voor extra creativiteit en bediende Echenique, Petrovic en Wright. Ook fast breaks werden goed afgerond door Ponitka en Thompson wat voor een ommekeer in de stand zorgde (24-29). Tofi liet echter niet begaan en Hanavan legde de rustscore vast: 32-31

Na de pauze startte Oostende met een hermetische verdediging en hield de thuisploeg meer dan 5 minuten scoreloos. Aanvallend mikte Gillet eindelijk de eerste Oostendse driepunter binnen en kreeg hierbij steun van Thompson om uit te lopen tot 32-40.

Het was Cummard die finaal de ban brak voor de thuisploeg en de eerste Aalsterse korf na de rust lukte. Aalst probeerde even met een zone verdediging maar Oostende vond nu Jean Salumu die de juiste driepuntafstand gevonden had en met twee driepunters de voorsprong intact hield (42-50)

Aalst begaf echter niet en kwam in het laatste kwart met een laatste versnelling via driepunters van Dreesen en Hanavan.  Marnegrave bleef kalm en zette zowel Wright als Ponitka op weg naar een korf maar opnieuw Hananvan bracht de stand uiteindelijk toch in evenwicht (64-64). Toen begon Tofi stilaan zijn duivels te ontbinden en onder zijn impuls stond het 71-70 met een kleine 10 seconden te spelen. Djordjevic bracht vanop de  vrijworplijnde score weer in evenwicht waarna Aalst niet meer tot scoren kwam en er dus overtimes gespeeld moesten worden (71-71).

Salumu opende meteen met een driepunter maar deze werd door Dreesen meteen weer geneutraliseerd. Via Thompson en Wright leek Oostende de wedstrijd te gaan beslissen (76-81) maar via de eerste korf in de wedstrijd van Releford, een driepunter, en een nieuwe score van Tofi werd het 82-81.

Met 2,8 seconden op de speelklok werd Ponitka foutief afgestopt, maar deze mikte beide vrijworpen koelbloedig binnen. Na een time-out zocht en vond  Aalst opnieuw Tofi die zijn shot in de buzzer zag binnengaan. Dit shot werd door het scheidsrechterstrio afgekeurd wegens “buiten de tijd”. Een terechte beslissing zou achteraf blijken uit de beelden van de Aalsterse scouting camera , waarbij op een stilstaand beeld, met 0,0 seconden op de klok, te zien is dat de bal de hand van Tofi nog niet verlaten heeft…!

Echenique 3-0, Thompson 6-11, Marnegrave 4-0 (6 assists), Petrovic 4-0, Wilkinson 2-0, Gillet 0-7, Salumu 0-14 (4 driepunters), Ponitka 4-5, Djordjevic 3-5 (6 assists), Wright 5-10

Back to top