BC Telenet Oostende - Antwerp Giants: 91 - 80

Na winst tegen de Antwerp Giants met een goed gevoel de winterstop in

De spelers trekken met een goed gevoel de winterstop in na een nieuwe overwinning tegen de Antwerp Giants. Zoals de laatste weken wel meermaals het geval was, had de kustploeg het voor de rust moeilijk om de tegenstander defensief af te stoppen, maar na de koffie werd de scheve situatie weer rechtgetrokken en kon er gecontroleerd worden tot aan het eindsignaal.

In een aangename sfeer van een goed volgelopen Sleuyter Arena speelde Echnique vrij onhoudbaar onder de borden terwijl Antwerpen het vooral van Mwema moesten hebben (9-6). Na enkele snelle uitbraken via Serron plooide Antwerpen terug in een zoneverdediging. Aanvankelijk met succes want BCO kon niet meteen de juiste openingen vinden. Bovendien konden de Sinjoren met enkele fast breaks uitpakken en via een trefzekere Ubel namen ze tevens de leiding over (13-17). Serron, Djordjevic en Gillet probeerden de schade te beperken maar konden toch niet vermijden dat Antwerpen via 2 driepunters van De Thaey verder afstand nam (25-33).

Bij de thuisploeg wilden de shots maar niet vallen en werden er tevens enkele lay-ups de nek omgewrongen. Bovendien was BCO de controle over de rebound kwijt want Antwerpen kon maar liefst 7 aanvallende rebounds uit de lucht plukken waar nieuwe shotkansen uit werden gecreëerd. Driepunters van Gillet en Salumu konden de schade een beetje beperken maar via de vrijworplijn kon Antwerpen zijn voorsprong vasthouden tot aan de rust.

Ruststand: 42-49

Na de pauze ging het trio Echnique, Djordjevic en Serron meteen in de achtervolging,  maar Kane en Ubel mikten elk een driepunter binnen die de remonte meteen terugsloeg. Oostende gaf gelukkig niet af maar even later was het Pearson die met een driepunter uitpakte en de thuisploeg een tweede keer terugsloeg…

Niet voor lang echter want een bevlieging van Prince (7 punten) en een assist voor Gillet die met een rake driepunter uitpakte, zorgden voor een 11-0 tussenspurt en bracht de thuisploeg meteen weer aan de leiding (70-64). Jean Salumu mikte eveneens zijn tweede driepunter binnen en vergrote hiermee meteen de kloof. Ook Marnegrave zat heel goed in de wedstrijd aan beide kanten van het terrein en na een assist voor Gillet stond het 80-70. Kane met een nieuwe driepunter en Pearson vanop de vrijworplijn probeerden vergeefs het tij nog te doen keren maar ook Berggren zette zijn vrijworpen netjes om waardoor de kloof intact bleef tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 91-80

Berggren 1-10, Serron 8-6, Echenique 7-4, Muya 0-0, Marnegrave 0-2 (8 assists), Wilkinson 4-0, Gillet 13-7, Salumu 5-7, Ponitka 0-2, Djordjevic 2-4 (6 assists) , Prince 2-7

Voor de volledige statistieken: klik hier>>

Back to top