Naar Ankara om te winnen

Woensdag in de late namiddag (17u45 Belgische tijd) winnen van Turk Telecom Ankara! Met die doelstelling leeft gans BC Telenet Oostende naar de laatste match toe in Groep Q van de FIBA Europe Cup. BC Telenet Oostende mag dan wel nu reeds geplaatst zijn voor de achtste finale, winst of in het slechtste geval verliezen met minder dan drie punten verschil, levert onze Zaikapitings immers groepswinst op, met het daaraan verbonden thuisvoordeel in de vanaf 17 februari naar best of three te betwisten achtste finales.

Het was terug zeer vroeg uit de veren dinsdag voor BC Telenet Oostende bij hun verplaatsing naar Turkije om pas in de late namiddag via Istanbul in Ankara te landen. Toch niets dan blije gezichten. Hinkend na drie minuten van het veld gestapt zondag in de bekermatch tegen Mons-Hainaut, leek de blessure van Dominique Archie behoorlijk onder controle te zijn: « Een zeer lichte verzwikking van de enkel. Niets om ons zorgen over te maken », lichtte kiné Jos Desmet geruststellend toe. Ook Jean Salumu, die in de soms meer dan pittige bekermatch een klop op het strottenhoofd kreeg en even met de dokter naar de kleedkamer verdween, stapte zorgenvrij op de bus.
« Ik voelde mij minutenlang duizelig maar even later was alles terug ok », lachte Jean het voorvalletje weg.
BC Telenet Oostende wacht in het ongetwijfeld met 4.500 luidruchtige supporters gevulde Atatürk Stadion van de Turkse hoofdstad een zeer warm onthaal. Niet alleen vanop de tribunes. In de door onze Zaikapitings met 76-73 gewonnen heenmatch  toonde het met vijf Amerikaanse toppers uitpakkend Turk Telecom Ankara reeds het spelletje liefst erg viriel te willen spelen.
Afwezig in de Sleuyter Arena wegens knieproblemen loopt ex-NBA ster Marcus Haislip (2m08, 110 kg) er woensdag wel terug bij voor het inmiddels met de Amerikaanse combo guard Manny Harris versterkte TT Ankara. Hij vervangt zijn vorige week naar AEK Athene verkastte landgenoot J’Covan Brown, in de heenmatch nog goed voor 16 punten.
« Met Haislip erbij wordt het voor onze centers een stuk steviger onder de borden », weet Sports manager Philip Debaere van BC Telenet Oostende: «Wij hadden het toen ook al niet gemakkelijk om zijn maatje Eric Buckner af te stoppen in de paint »
Putte BC Telenet Oostende voldoende vertrouwen uit zijn ruime back-to-back zege halve finale Beker van België tegen Mons-Hainaut, met vooral de hoopgevende vaststelling dat P.A. Gillet zijn geducht afstandshot teruggevonden heeft, dan deed Turk Telecom (15de in de BSL) dit zondag ook in de Turkse BSL-competitie door met 64-70 te gaan winnen bij 7de gerangschikte Demir Istanbul. Vooral onder impuls van het in het vierde quarter (7-15) steeds door Woodside of Jenkins (ex-Luik) aangespeelde indrukwekkend duo Haislip-Buckner.
Een situatie waar head-coach Dario Gjergja en zijn assistent Thierry Declercq wel oplossingen voor hebben uitgedokterd.
Meer dan duimen kunnen onze op zijn minst met vele honderden voor hun computerscherm (match live te volgen via YouTube.com/FIBA) gekluisterde fans niet. Of misschien horen onze Zaikapitings toch jullie luide aanmoedigingen 3.138 kilometer verder?

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top