BC Telenet Oostende - Mons-Hainaut: 80-70

Naar Mons met een buffer van 10 punten.

Oostende won de eerste wedstrijd in dit back-to-back beker treffen tegen Bergen maar had ondanks toch het gevoel dat de buffer misschien net iets groter had kunnen zijn. Toch blijft dit natuurlijk een goeie uitgangspositie maar blijft een geconcentreerde aanpak van de terugwedstrijd een must om de kwalificatie binnen te halen.

De bezoekers kenden via JR Mann een goeie start (8-13) en het was voor BCO wachten op driepunters van Newbill en Kesteloot om de leiding in de partij over te nemen. Ook Katic vond beter de weg naar doel (20-14) maar Mons kon blijven rekenen op zijn scherschutter Mann om tot tweemaal toe het evenwicht te herstellen (21-21 & 31-30). Bouckichou samen met een productieve Keselj en de immer hardwerkende Mwema zorgden alsnog voor een mooie voorsprong aan de rust.

Ruststand: 46-31

Oostende kon na de rust  via driepunters van Gillet en Mwema een maximale voorsprong bij elkaar spelen bij 58-40.  BCO slaagde er echter niet meer in om dezelfde defensieve intensiteit op de brengen als in de eerste wedstrijdhelft en gaf zo de kans aan Mons om op kousevoeten zijn achterstand te reduceren tot 66-59.

Keselj en Katic en nog eens driepunters van Gillet en Newbill konden aanvallend voor nieuwe impulsen zorgen maar Mann en Olah hielden voor de bezoekers het verschil finaal op 10 punten.

Eindstand: 80-70

Statistieken >>

Back to top