Nanterre 92 - BC Oostende: 75 - 74

Nederlaag met het kleinste verschil

BC Oostende kwam met nog hooguit 14 seconden te spelen en 1 punt achterstand, opnieuw in balbezit en kon hiermee de laatste aanval van de wedstrijd opzetten. Jammergenoeg resulteerde deze in een driepunter die op de ring afketste…

BCO moest hard werken bij aanvang van de partij om de thuisploeg niet teveel afstand te laten nemen. Via driepunters van Invernizzi en Schuler Nam Nanterre de beste start (13-7). De spelers die van de bank kwamen kregen echter meteen grip op de wedstrijd. Myers was beresterk en ook Salumu was meteen productief (14-14). In combinatie met een zeer strakke defense werden de  Franse afstandschutters dan toch wat drooggelegd en wanneer ook Mwema begon te scoren nam Oostende de wedstrijd helemaal over. Myers bleef beuken en scoren onder doel terwijl Fieler en Salumu met driepunters de scores van Schaffartzik neutraliseerden (28-38). Balverliezen en steals van Konate kunnen de Franse achterstand toch nog wat reduceren voor de rust.

Ruststand: 34-41

De Parijzenaars kwamen een pak agressiever uit de kleedkamers en sneden de toevoer naar binnen voor Myers maximaal af. Schuller en Schaffartzick knalden er bovendien vrolijk op los aan de overkant. Oostende kon even afhouden via driepunters van Fieler en Mwema, maar zocht dan iets teveel de driepuntlijn op met heelwat missers tot gevolg  (57-50).  De ballen die wel tot bij Myers geraakten werden steevast afgewerkt, al dan niet met een bonusvrijworp er bovenop. Toch een rake driepunter van Mihailovic en de kloof werd opnieuw helemaal gedicht ( 59-60).

In het laatste kwart leek Nanterre definitief weg te lopen (71-63), maar dat was buiten de veerkracht van onze kustploeg gerekend. Lasisi zette de ultieme jump in met een driepunter waarna Salumu en Myers hun team terugbrachten naar 75-74. BCO recupereerde alnog de bal en kon de laatste aanval inzetten, maar de ultieme driepunter van Lasisi vloog niet jammergenoeg binnen.

Eindstand: 75-74

Statistieken>>

Back to top