BC Oostende - Mons-Hainaut: 84-80

Negentiende Beker van België!

Oostende wint zijn 19e Beker van België, 6e op een rij, maar is heel diep moeten gaan om deze effectief binnen te halen. Na een goeie eerste helft van BCO was het Mons dat na de rust enorm  sterk kwam opzetten en zelfs op voorsprong kwam. Djordjevic sleurde een verlenging uit de brand waarin hij samen met Salumu uiteindelijk de beslissende forcing voerde.

Buiten een misverstand in verdediging waaruit Cage een driepunter kon scoren, kon Mons aanvankelijk geen enkel open shot creëren. Salumu startte sterk en na een driepunter van Djordjevic stond het 11-5. Wanneer Oostende even de defensieve teugels vierde, was Mons echter meteen bij de les want via driepunters van Tiby en Demps stond het al snel 16-18. De hardwerkende Kuridza maar ook de driepunters van Mihailovic, Lasisi en Mwema deden de kustploeg meteen weer uitlopen (30-20). Idris Lasisi en Demps reageerden maar Kuridza en Djordjevic bezegelden de half-time score.

Ruststand: 42-30

Jekiri startte opnieuw sterk na de rust maar liep even snel als in de eerste helft tegen fouten (4) aan (46-32).  Oostende zag de foutenlast zelfs over de ganse lijn sterk oplopen waardoor Mons om de haverklap aan de vrijworplijn mocht postvatten. Green en Jones waren de voornaamste gesels voor de Oostendse verdediging. Oostende kon via een driepunter van Mwema, maar ook acties van Meyers en Mihailovic, de afstand nog even bewaren (67-63). Maar opnieuw via de vrijworplijn maar ook met snedige drives naar doel van Green en Jones kwam Mons opnieuw aan de leiding (69-70). Defensief speelden de Henegouwers ook met hoge intensiteit en maakten het Oostende uiterst moeilijk om openingen te vinden. Djordjevic, die bij momenten hard werd aangepakt, bleef feilloos aan de vrijworplijn en bracht zijn team op 73-72 op 5,6 seconden voor tijd. Jones kon zijn cool echter niet bewaren en miste 1 van beide vrijworpen waardoor we naar overtime gingen. In die overtime nam Oostende onder impuls van Djordjevic meteen een ruime voorsprong (79-73) maar toch wilde Mons nog steeds niet zwichten. Het genadeschot en een onoverbrugbare voorsprong kwam er dan uiteindelijk toch via een loepzuivere driepunter van Jean Salumu.

Eindstand: 84-80

Statistieken>>

Back to top