75-66

Net geen Euroleague ticket voor Oostende na een beklijvende finale

Telenet Oostende heeft het Euroleague ticket op een haar na gemist na een zeer verdienstelijke partij die tot op het einde alle kanten uitkon.
De Belgische kampioen leek initieel wat onder de indruk in de met 10.000 man gevulde Siemens Arena, maar dat duurde niet zo lang want Oostende nam resoluut de leiding over..

Rytas, onder leiding van ex-Oostende coach Bauermann, nam de beste start en zette meteen een 7-0 neer. Oostende hervond echter snel zijn ritme en via zijn ijzeren verdediging in combinatie met driepunters van Gillet en inleggers van Stipanovic, speelde het een 9-17 op het scorebord. Ook Ponitka en Thompson mikten raak en zorgden zo voor een 17-29. Rytas kon aanklampen via de vrijworplijn maar even later vond Gecevicius dan toch twee keer de juiste afstand van achter de driepuntboog. Gillet nette eveneens zijn 4e driepunter en ook Stipanovec bleef productief, maar toch knabbelde de thuisploeg langzaam maar zeker aan zijn achterstand. Oostende had het bij momenten moeilijk met de Litouws center Glyniadakis en miste bovendien stilaan wat scherpte in aanval. Toch kon de kustploeg een kleine voorsprong behouden aan de rust.

Russtand: 41-43

Na de pauze gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe waardoor het twee minuten scoreloos bleef. Via een nieuwe driepunter van Gecevicius kwam Rytas voor het eerst sedert de beginminuten van de wedstrijd weer aan de leiding. Een tweede driepunter van Seibutis resulteerde in een 8-1 tussenspurt voor de thuisploeg. Oostende moest even later nog eens twee driepunters incasseren en keek zo meteen tegen een tienpuntenkloof aan (69-59)
Oostende kraakte maar begaf niet . Met driepunters van Salumu en Ponitka werd de remonte ingezet. Stipanovic blokte zijn aanvaller aan de ene kant van het veld om meteen daarna in transitie een pas van Djordjevic met een dunk af te werken. Een tweede driepunter van Ponitka bracht de bezoekers terug op 4 punten (70-66) en niettegenstaande de Oostendenaars in de laatste minuut, de thuisploeg tot twee keer toe kon afstoppen, ging de aansluiting door evenveel slechte passen, jammergenoeg niet door…
Finaal was het Palacios die met een tweepunter met bonusvrijeworp de wedstrijd besliste.

Eindstand: 75-66

Telenet Oostende kwam dus ontzettend dicht bij dit laatste Euroleague-ticket en mogen we stellen dat Coach Gjergja en zijn team in dit kwalificatietornooi absoluut hoge ogen heeft gegooid!

Berggren 0, Serron 6, Stipanovic 14, Thompson 8, Marnegrave 0, Petrovic 2, Gillet 23 (10 reb), Salumu 5, Ponitka 11, Djordjevic 2 (7 ass)

Herbekijk de samenvatting van de wedstrijd

Herbekijk de volledige wedstrijd

Back to top