Lieruvas Rytas Vilnius - BC Telenet Oostende: 111 - 83

Niet bestand tegen Litouwse pletwals

Oostende kon heel even de schijn hoog houden mee te zullen spelen, maar moest al snel de wet van de sterkste ondergaan. Met een verschroeiend hoog afwerkingspercentage nam Vilnius haast spelenderwijs afstand van de kustploeg en was de wedstrijd na de eerste helft reeds gespeeld.

Een dikke 5 minuten kon Oostende de thuisploeg ervan weerhouden hun te duchten driepuntshot boven te halen (6-5) al moet gezegd worden dat de Litouwers ook wel snel andere oplossingen vonden. Kavaliawskas en Obelik vonden onder doel immers ook snel de weg naar de korf. Met het inbrengen van Lavrinovic schakelde Vilnius meteen een versnelling hoger. Niet alleen werden de eerste rake driepunters binnen geknald, Oostende kreunde ondertussen ook onder de foutenlast en kreeg aanvallend haast geen goeie kans meer bij elkaar gespeeld. Berggren werkte wel tweemaal af met een dunk, maar na twee opeenvolgende driepunters van Gecevicius moesten de Oostendenaars dan toch afhaken (31-16). Via Baron stond er enkele ogenblikken later al een twintiger verschil op het bord (38-18) en via Mozer die profiteerde van enkele aanvallende rebounds, werd het zelfs 45-20.

Wanneer Wilkinson en Serron samen ook drie driepunters lukten, kon de achterstand even opnieuw teruggedrongen worden tot 52-34 maar Vilnius herstelde de voorsprong nog voor de rust na een onwaarschijnlijke afwerking van 77% tweepunters en 60% driepunters (7 stuks) in de eerste helft.

Ruststand: 61-40

In de herneming waren het echter de bezoekers die het beste van start gingen. De geelhemden wisten de thuisploeg wat beter in de tang te houden en putten hieruit vertrouwen om aanvallend sneller en creatiever voor de dag te komen. Enkele acties van Prince gevolgd door driepunters van Wilkinson en Berggren waren voldoende om een groot deel van de achterstand weg te spelen. Toen de thuisploeg tevens zijn driepunters begon te missen en Djordjevic daaruit de fastbreak kon lanceren stond het zowaar 79-66 op het einde van het derde kwart…

Voor thuisploeg kwam de pauze tussen het derde en vierde kwart op het goeie moment want het brak het Oostendse momentum. In het vierde kwart werd alle Oostendse hoop meteen weer de kop ingedrukt na twee loepzuivere driepunters van Baron (87-68). Tot overmaat van ramp leed de kustploeg 3 keer na elkaar balverlies wat meteen werd afgestraft (93-69). Prince en Salumu konden de kloof nog even onder de twintig punten krijgen, maar niet voor lang. De thuisploeg was werkelijk weer helemaal ontketend en met nog meer driepunters van Baron en Gecevicius werden het alsnog zware eindcijfers.

Eindstand: 111-83

Berggren 13, Serron 7, Marelja 2, Marnegrave 6, Wilkinson 14, Gillet 2, Salumu 10, Ponitka 0, Djordjevic 11, Prince 15 (7 assists)

Voor uitgebreide statistieken: Klik hier >>

Back to top