« Niet in slaap laten wiegen » (Thierry Declercq)

Vorige week in eigen zaal onderuit tegen het Hongaarse Falco (54-62) zal de meervoudige Zweedse landskampioen, en ook dit seizoen in eigen SBBF-competitie na zeven speeldagen ongeslagen Södertälje Kings, zich woensdagavond (opgepast, opworp 19 uur!!) tijdens de tweede wedstrijd in Groep C FIBA Europe Cup, proberen te herpakken. Assistent-coach Thierry Declercq van onze Zaikapitings waarschuwt ervoor zich niet door de graag erg traag spelende Zweden te laten in de val lokken.

« We mogen ons niet in slaap laten wiegen. Alhoewel het niveau van het Zweedse basketbal lager ligt dan dat van de Scooore!League doen wij er best aan dit Södertälje Kings niet te onderschatten. Weliswaar met een beperkte kern halen de Zweedse landskampioenen week na week snoeihard uit in eigen SBBF-competitie. Vooral hun driepunters tegen gemiddeld 40% kunnen een match doen kantelen. Reden temeer dat BC Telenet Oostende defensief alles uit de kan zal moeten halen. Dat in combinatie van ons eigen ritme opdringen en de juiste goede shotkeuzes maken kan de sleutel van de wedstrijd worden. »

Alhoewel vorige week in de FIBA Europe Cup tegen het Hongaarse Falco helemaal niet op dreef, wonnen de Södertälje Kings zaterdag wel hun zevende competitiematch op rij en werd Jämtland met 95-58 wandelen gestuurd. Wat Thierry Declercq meer dan ooit in zijn visie sterkt dat de Zweden beter zijn dan gedacht.
« Ik beschouw hun mismatch tegen Falco als een uitschieter zoals alle ploegen er wel eens in een seizoen meemaken. Spelers zoals de Zweed Christopher Czerapoiwicz (2m), de Engelse forward Nicholas Spires (2m10) alsook de Kroatische veteraan power forward Toni Bizaca (2m02) naast hun point-guard Dino Pita (ex-Luik) weten de korf best hangen. »
Bovendien heeft BC Telenet Oostende nog een eitje te pellen met het Zweedse basketbal. Zo werd het toenmalige Oostendse dreamteam gedirigeerd door JR Holden, Ralph Biggs en andere Tomas Van den Spiegel op een boogscheut van de Noordpoolcirkel ooit Europees geklopt door Planja na aan de rust met een kleine 20 punten te hebben geleid!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top