« Niet langer tweede helft afwachten » (P.A. Gillet)

betFIRST Liège Basket maakt er ter gelegenheid van het bezoek van publiekslokker, BC Telenet Oostende gebruik van om vrijdagavond zijn 15de verjaardag van de club met de nodige luister te vieren. Een feest waar zij al hun vroegere gloriën op uitnodigden. Ook zo dus Pierre-Antoine Gillet. Aan zijn derde seizoen als Zaikapiting bezig hoopt hij wel de volle buit mee naar de kust te brengen.

« Wij mogen ons niet blind staren op onze 80-67 zege van eind september tegen datzelfde betFIRST Liège Basket om de Supercup. Toen hadden wij immers thuisvoordeel. Het wordt vrijdag een compleet andere wedstrijd. Dat betFIRST Liège Basket na de Supercup ook door Leuven Bears uit de Beker van België werd gebonjourd en bij Spirou Charleroi ging verliezen, wijt ik aan het nog niet op elkaar ingespeeld zijn van de ploeg. Vorig weekend mocht Antwerps Giants het reeds in eigen zaal ondervinden. Liège Basket ging er met een overtuigende 64-85 winnen », steekt Pierre-Antoine Gillet een waarschuwende vinger op.

Voor de in blakende vorm verkerende Belgian Lion komt het er vrijdag in de Vurige Stede op aan, onmiddellijk ons eigen ritme op te leggen.

« Het laat geen twijfel dat betFIRST Liège Basket op hun verlies in de Supercup zal proberen te reageren. Wij weten het en weten ook hoe dat aan te pakken. In de eerste plaats door niet zoals in de meeste andere wedstrijden de tweede helft af te wachten alvorens door te drukken.  Daardoor maakten we het onszelf misschien telkens veel moeilijker dan nodig. »

Pierre-Antoine Gillet weigert de vier overwinningen na elkaar (Mons, Willebroek, Pepinster, Gembo) met meer dan 90 gescoorde punten en minder dan 78 tegenpunten, als maatstaf te nemen.

« Dat we vlot scoren is mooi meegenomen. Positiever vind ik dat we als ploeg verdedigend steeds beter op elkaar ingespeeld geraken. Vanaf nu speelt BC Telenet Oostende ook actief op drie fronten met twee wedstrijden per week: Scooore!League, Beker van België en de FIBA Europa Cup. Ons doel daarbij? Zoveel als mogelijk winnen! »

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top