«Niet laten verrassen» (Etienne Dermaut)

Voor BC Telenet Oostende bestaat geen alternatief dan woensdag winnen bij het Hongaarse Falco Szombathely willen zij helemaal zeker zijn van een plaats in de tweede ronde van FIBA Europe Cup. Een wedstrijd die op papier haalbare kaart lijkt na de 91-62 Oostendse zege in de heenmatch. « Maar in groep C  van deze Europese competitie werden al meer verrassende uitslagen genoteerd », waarschuwt ex-BCO speler en assistent-coach Etienne Dermaut.

«Met alle respect voor Falco, maar dit team liet mij midden november niet bepaald een overweldigende indruk na. BC Telenet Oostende had de wedstrijd nog voor het einde van het eerste quarter stevig in handen en domineerde de Hongaren in alle onderdelen van het spel. Dat dezelfde ploeg eerder bij het voor onze Zaikapitings ongrijpbare Zweedse Södertälje zegevierde en vorige week met 75-73 won van het volgens mij zoveel betere Italiaanse Varese (na in Italië met 94-71 te hebben verloren), bewijst duidelijk hoe onberekenbaar basketbal kan zijn. Het onderlijnt ook dat BC Telenet Oostende bij de les zal moeten zijn, willen zij in Hongarije kans op winst maken.  We mogen ons niet laten verrassen. »
Nog steeds zonder de goed van zijn meniscusoperatie revaliderende strateeg Dusan Djordjevic, rekent coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende nu meer dan ooit op de werkkracht en het basketvernuft van Quentin Serron als leider van de Zaikapitings. Zowel als shooting-guard als in de rol van point-guard (als back-up van Niels Marnegrave) moet de energie en wilskracht van Serron aanstekelijk werken voor de rest van het team.
«Quentin Serron is zowel technisch als atletisch in staat een topploeg als BC Telenet Oostende te dragen. Hij kan de tegenstrever blijven pijn doen als meester-verdediger. Een troef die coach Dario Gjergja duidelijk uitspeelt nu hij het nog zonder vervanger van Djordjevic moet doen. »
Natuurlijk rekent Etienne Dermaut er ook op dat BC Telenet Oostende in de Savaria Arena terug zijn zo gereputeerde betonnen verdediging zal hanteren en dat onze scherpschutters bij de pinken zullen zijn. Met ook bijzondere aandacht voor de rol van de Oostendse torens Rasco Katic-Khalid Boukichou tegen de soms moeilijk te stoppen Ryan Wright.
Zoals iedere week kan ook dit voor BC Telenet Oostende zo belangrijke treffen vanaf 20u30 op computer, IPad of smartphone worden gevolgd via de live stream op YouTube.

Go, Oostende, go! Defense!!!

Back to top