Niet te onderschatten tegenstander

 BC Oostende sluit de reguliere competitie in eigen huis af. Op de 36e speeldag krijgen onze Zaikapitings bezoek van Kangoeroes Willebroek. Enkele weken terug stond de Rupelploeg nog op een riante 4e positie, nu kennen ze een terugval en staan ze met 53 punten op een 7e plek. Voor Oostende is Willebroek echter een niet te onderschatten tegenstander, begin april smeerden ze de Kustploeg hun 5e nederlaag van het seizoen aan. Er valt morgen dus een rekening te vereffenen voor het geleden verlies.

Jos Desmet, sinds jaar en dag kiné bij BCO, blikt vooruit op de wedstrijd. “Aan de laatste wedstrijden heb ik gemerkt dat onze tegenstrevers duidelijk met meer belangen gespeeld hebben. Onze leidersplaats wisten we enkele weken terug al veilig te stellen. Misschien valt het verlies tegen een Antwerp Giants afgelopen zondag hier wel aan te wijten. De play-offs zijn steeds vaker het gespreksonderwerk in de kleedkamers.

Voor Willebroek wordt het sowieso een belangrijke wedstrijd. Verliest Mons morgen op Charleroi en houdt BCO morgen de twee punten thuis, dan eindigen de Kangoeroes op een 8ste plaats en worden ze onze eerste tegenstander in die nakende play-offs.

Kan Oostende de reguliere competitie met een 30e overwinning afsluiten? BC Telenet Oostende – Kangoeroes Willebroek, 10 mei om 20u30 in de Versluys|Dôme.

Back to top