BC Telenet Oostende - SIG Strasbourg: 65-66

Nipt maar pijnlijk verlies

Oostende kende niet zijn beste wedstrijd. De Fransen drongen hun eigen trage tempo wat op aan de kustploeg die het zodoende heel moeilijk kreeg om de nodige fluïditeit in zijn spel te brengen. Uiteindelijk kreeg Oostende nog twee ultime kansen om de winst op te eisen maar dat lukte net niet..

Via collectief spel kon Oostende aanvankelijk 7-4 uitlopen maar de fysiek verdedigende bezoekers maakten het steeds moelijker voor het team van coach Gjergja om de bal vlot te laten circuleren. Aanvallend konden de Fransen vooral rekenen op Travis om het evenwicht te herstellen en zelfs de leiding over te nemen (17-18). Scores van Newbill en Kuridza zorgden even nog voor 24-19 maar toen kende BCO een serieuze dip. Driepunters van Walker en Murphy, maar nog steeds scores van Travis lieten toe dat Strasbourg in dat 2e kwart zowaar een 5-21 tussenspurt deed. Balverliezen en teveel aanvallende rebounds van de Fransen waren hier niet vreemd aan.

Ruststand: 47-56

Na de rust plaatsten de bezoekers meteen een 0-6 wat hun voorsprong deed oplopen tot 29-46. Toch vond coach Gjergja een vijftal dat alsnog een tandje wilde bijsteken. Driepunters van Newbill, Mwema en Gillet deden al een stap in de goeie richting (50-56), maar het waren de driepunters van Kesteloot en Walden die de kloof helemaal dichtten (58-58).  Strasbourg (via Travis) liep toch opnieuw wat uit, maar Walden dichtte keer na keer de kloof.

Op enkele seconden voor tijd kon Gillet de score weer in evenwicht brengen, maar een daaropvolgende aanvallkende fout op Travis bracht deze naar vrijworplijn waarvan ook hij maar 1 omzette.

Oostende kreeg nog twee doelpogingen voor de winst, maar beiden gingen eruit waardoor BCO de punten aan hun tegenstander diende te laten.

Eindstand: 65-66

Statistieken>>

Back to top