“Nog drie matchen en twee kwalificaties verwijderd van een nieuwe finale” (Arthur Goethals)

Na de al bij al bijzonder geslaagde Eurocup campagne concentreert BC Telenet Oostende zich nu voluit op de competitie en de Beker van België. Voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende hoopt openlijk om opnieuw tot het einde mee te doen voor de prijzen, maar weet dat het komende drie maanden een bikkelharde strijd wordt. Te beginnen nu zaterdag in eigen Sleuyter Arena met de return kwartfinale Beker van België tegen Belfius Mons-Hainaut.

“Natuurlijk dat de enige thuisnederlaag in de Scoore!League tot nog toe tegen uitgerekend Belfius Mons-Hainaut is blijven hangen bij onze Zaikapitings. Toch zie ik dat geen rol spelen in de confrontatie van zaterdag tegen Battle & C°. Vergeet niet dat wij één week na die nederlaag in de MonsArena de heenmatch kwartfinale Beker van België met 56-66 gingen winnen. Wat BC Telenet Oostende met een tien-punten-bonus laat starten. Belfius Mons-Hainaut hoopt waarschijnlijk zijn stunt te kunnen herhalen. “Dit kan zijn. Maar na één week intensief voorbereiden is BC Telenet Oostende er klaar voor om dit niet toe te laten,” is voorzitter Arthur Goethals duidelijk. Of Guy Muya, die sinds maandag opnieuw aanwezig is op training na een spierscheurtje in de kuit, meespeelt valt nog af te wachten.

Plaatst BC Telenet Oostende zich voor de halve finales Beker van België, dan ontmoeten de Zaikapitings op 10 en 17 maart de winnaar van het duel Antwerp Giants-Limburg United (3 maart).

Voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende noteerde alvast nog geen andere afspraak voor 6 april (Paasmaandag). Hij hoopt dan met zijn BC Telenet Oostende in Vorst Nationaal opnieuw de finale van de Beker te kunnen spelen! “Daarvoor hebben we wel eerst nog drie matchen te spelen en twee kwalificaties te overleven alvorens het zover is” weet Arthur Goethals.Intussen blijft autoritair leider Scoore!League BC Telenet Oostende ook volop focussen op de Final Round die volgens Arthur Goethals de competitie spannender dan ooit maakt.“Voor iedere ploeg is het nu reeds ‘money time’! Niemand mag zich enig puntenverlies veroorloven met het oog op de meest gunstige plaats voor aanvang van de play-offs. Voor BC Telenet Oostende wordt het onmiddellijk een keiharde opdracht met de verplaatsing volgende week zaterdag naar het Aalsterse Forum.

”Meer dan ooit zegt voorzitter Arthur Goethals in de waarde van de door de Zaikapitings gevoerde jongerenpolitiek te geloven. “Dit seizoen bewezen onze talentvolle Belgische jonge spelers keer op keer hun enorme waarde voor de ploeg. Zowel in de Scooore!League als Europees. Reden ook waarom wij in de lijn van onze contractverlengingen van Quentin Serron en Jean Salamu deze week ook het contract van Khalid Boukichou met drie jaar hebben verlengd. Wij geloven volop in Khalid om ons op lange termijn in hem te investeren. Ook Khalid heeft vertrouwen in de ploeg en coach Gjergja om verder als topspeler te ontbolsteren. Met ook P.A. Gillet nog onder contract en de doorbraak van andere jongeren zoals Sam Hemeleers die zijn neus aan het venster steekt, bewijst BC Telenet Oostende dat eigen talent opleiden in onze basketschool, op middellange termijn naar nog meer successen moet leiden.”

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top