BC Telenet Oostende - Kangoeroes Willebroek: 83-74

Nog niet in Play-off modus

Oostende had in deze laatste wedstrijd niets meer te winnen of te verliezen en dat was er in feite een beetje aan te zien. Oostende kon echter mee scherprechter spelen over de posities 5 tot 8 en tegelijk ook mee bepalen wie de tegenstander van de eerste ronde in de Play-offs zou worden: Charleroi of …Willebroek.

Een initieel correcte start (8-4) via een raakmikkende Gillet verviel echter al snel in een eerder ondermaats niveau van de thuisploeg. Vooral in verdediging liep er heel veel mis waardoor de bezoekers via Channels, Henry en Badji de leiding al snel overnamen (8-15). Badji  bleef zich tonen en na een driepunter van Williams werd het 21-29. Iedereen voelde wel dat Oostende maar even moest doordrukken om de partij over te nemen, maar de motor wilde maar niet aanslaan. Uiteindelijk werd de kloof dan toch helemaal dichtgereden door het trio Salumu- Katic-Kesteloot (43-37). Channels mikt net voor de rust echter nog een bom binnen.

Ruststand: 43-40

Na de pauze probeerden Salumu en Katic om opnieuw meer afstand te nemen en ook Djordjevic bleef zijn ploegmaats goed bedienen.  Gillet driepunterde naar 57-47 maar dat was jammer genoeg niet het signaal om de wedstrijd te beslissen. Daarvoor bleef het achteraan teveel rammelen. Henry en Chada bleven aanklampen (65-63) en er werd geprofiteerd van aanvallende rebounds. Salumu en Walden met driepunters en een Katic die nog steeds goed werd aangespeeld, beslisten uiteindelijk de wedstrijd.

Eindstand: 83-74

Statistieken>>

Back to top