BC Telenet Oostende - Basic-Fit Brussel: 88-76

Nooit in de problemen

Van decompressie, waarvoor een beetje gevreesd werd, was geen sprake. Oostende startte goed aan de wedstrijd en bouwde meteen voldoende buffer op om alle pogingen van Brussels om terug te keren, goed op te vangen.

Gillet en Newbill met inleggers en driepunters, waren de aanjagers van het wedstrijdbegin (14-7). Ook Katic manifesteerde zich onder de borden (26-18) . Via Bray en Simmons probeerden de bezoekers aan te klampen maar twee driepunters van Walden blokten initieel nog goed af. Balverliezen en een verzwakking in verdediging lieten de collectief spelende Brusselaars uiteindelijk toch toe om heel dichtbij te komen (33-31). Een driepunter van Mwema en scores van Gillet en Kuridza zorgden voor nieuwe zuurstof net voor de pauze.

Ruststand: 43-37

Gillet en Katic, goed bediend door Newbill, zorgden snel weer voor een tienpuntenkloof (49-39). Loubry pruttelde tegen met een driepunter maar opnieuw het duo Newbill – Gillet kon desondanks de kloof nog verder opdrijven (66-52). Vooral Bray (3 driepunters) maar ook Loubry en Augustas scoorden van achter de driepuntlijn (77-66). Maar dat bleek onvoldoende om BCO nog te kunnen bedreigen.  Djordjevic verzorgde ondertussen opnieuw “de regie” (8 assists net zoals Newbill) en ook Bouckichou kende een sterk einde van de wedstrijd.

Eindstand: 88-76

Statistieken>>

Back to top