Nu het goede bevestigen (Philip Debaere)

Het hek is van de dam. BC Telenet Oostende toonde woensdag in eigen VersluysIDôme met de duidelijke zege tegen Basic-Fit Brussels dat de ploeg op de goede weg is. « Nu zaterdag in Hasselt bevestigen tegen Limburg United », hoopt sport manager Philip Debaere van onze Zaikapitings. « Ik heb er in ieder geval een goed oog in».

Het viel woensdag op dat de intensiteit en de wil om goed basket te brengen bij BC Telenet Oostende zeer groot was.
« In onze periode van opbouw is de inzet een belangrijke factor. Die was er tegen Brussels. Dit samen met zoveel meer regelmaat in ons spel en mindere periodes van zwakte. Nu nog die enkele momenten van gebrek aan focus, vooral in defense, uit ons spel krijgen. Dat moet automatisch leiden naar meer fast-breaks die meteen resulteren in beter aanvallend rendement. »
Dat de Zaikapitings aanvallend op de goede weg zijn, bewijzen volgens Philip Debaere de liefst 28 snoeperige assists.  Binnen de ploeg is de sfeer optimaal. Iedereen is overtuigd dat het èchte BC Telenet Oostende match na match beter wordt. Wat Philip Debaere tegen Limburg United graag bevestigd wil zien.
« Sowieso is Limburg United een moeilijk te bespelen ploeg. Ook zij dienden heelwat nieuwe spelers in hun systeem in te passen. Toch zie ik ze niet ècht van systeem veranderen. Het is nog altijd gebaseerd op snelheid, driepunters en individuele acties, soms voor de tegenstrever onberekenbaar basket. »
Winst tegen de ploeg van Bryan Lynch zou BC Telenet Oostende na drie speeldagen weer in de subtop van de Euromillions Basketball League plaatsen. Meteen zou het ook een serieuze opsteker zijn voor hun eerste wedstrijd komende woensdag in de Basketball Champions League tegen in in het Montegrijnse Mornar.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top