«Nu moet het gebeuren » (Thierry Declercq)

« Houden wij onze emoties onder controle en focussen wij op ons eigen spel, dan zie ik BC Telenet Oostende zich na enkele mindere wedstrijden volledig herpakken tegen Antwerp Giants. Het wordt alleszins een interessante match voor ons in het vooruitzicht van de eigenlijke titelstrijd. Nu moet het gebeuren! » kijkt assistent-coach Thierry Declercq  bij BC Telenet Oostende vol vertrouwen vooruit naar de topper van woensdagavond (opgepast, opworp 19 uur!) die de Sleuyter Arena moet laten zinderen.
«De voorbije wedstrijden lieten wij ons soms door diverse externe factoren beïnvloeden. Waarbij teveel het verdedigend aspect van het spelletje uit het oog werd verloren. Daar is iedereen bij BC Telenet Oostende zich terdege van bewust. Nu staan de neuzen hopelijk terug allemaal in de juiste richting. Dat BC Telenet Oostende na het verlies van Spirou Charleroi op Antwerp Giants op vier speeldagen van het einde der Big Five reeds mathematisch zeker is van pole position in de play-offs (BC Telenet Oostende won al drie keer van Charleroi en staat ondanks twee nederlagen met 351-339 positief tegenover Okapi Aalstar) is daarbij geen punt. Nu moet het gebeuren. Wij moeten voor de start van de play-offs op volle toeren draaien. Om te beginnen in eigen huis tegen de goed op dreef zijnde Antwerp Giants. »
Met telkens duidelijke thuiszeges tegen Aalst en Charleroi bewees Antwerp Giants meer dan overduidelijk dat serieus met hen rekening moet worden gehouden in de titelstrijd, wat ook Thierry Declercq onderstreept.
« Zoals ik reeds aanhaalde wordt het een zeer interessante match. Antwerp Giants speelt momenteel een zeer vinnig en beweeglijk soort basket, is goed bij shot en steunt net zoals BC Telenet Oostende op twee getalenteerde grote jongens en twee al even vinnige point-guards. Bovendien betekende het plotse vertrek van hun prijsschutter Vaughn geen verzwakking. Zijn vervanger Kevin Dillard deed het tegen Spirou Charleroi meer dan voortreffelijk (14 pt, 6 reb, 5 assists). Allemaal factoren die wij als coaching staff de voorbije dagen naar voor schoven. Wij moeten vooral ons eigen spel opdringen en beletten dat Antwerp Giants een voet in de match krijgt. Hen beletten 80 punten of meer te scoren is daarbij hoofdzaak. »
Duidelijke taal vanwege de assistent-coach bij BC Telenet Oostende Thierry Declercq. Aan onze Zaikapitings om hun duizenden supporters woensdagavond terug te laten zingen van de pret…
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top