„Nu ook de titel!” (Gregory Echenique)

We won the Cup! Ouderdomsdeken en kapitein Veselin Petrovic (36) van het jonge BC Telenet Oostende – gemiddelde leeftijd 25 jaar – stak op Paasmaandag zijn vierde Beker van België in de lucht. De 15de reeds voor de Zaikapitings. Na een schitterende Europese campagne haalde BC Telenet Oostende meteen zijn eerste beoogde trofee binnen. Voor het tweede opeenvolgende jaar de dubbel-dubbel beker-landskampioen behalen zou een onwaarschijnlijk exploot zijn. „Daar gaan we tweehonderd procent voor”, zegt center Gregory Echenique vastberaden.

Verdedigend een blok graniet, aanvallend moeilijk te stoppen onder de ring bevestigde de Venezolaanse internationaal Gregory Echenique tijdens de bekerfinale tegen Antwerp Giants zijn grote klasse. Al denkt hij zelf dat de Oostendse supporters nog niet de beste Echenique aan het werk zagen.

„Door allerlei omstandigheden beleef ik zowat een jojo seizoen. Drie maanden in de Duitse competitie, dan twee maanden bij BC Telenet Oostende als vervanger van de gekwetste Jared Berggren, dan één maand langs de zijlijn met visumperikelen die mijn overstap naar Puerto Rico verhinderde en nu een contract tot einde seizoen bij BC Telenet Oostende door de rugkwetsuur van Brent Wright… Gelukkig kon ik in die maand inactiviteit verder onder coach Gjergja met de ploeg blijven trainen. Fysisch en tactisch bleef ik zo in de running. Nu nog meer matchritme opdoen om mij tenvolle te kunnen ontbolsteren. Ik voel me hier in Oostende anders ècht super en ben wat al te blij hier verder te mogen spelen met zo’n getalenteerde vriendenploeg en onze fantastische achterban aan supporters.”

Het behalen van de Belgische Beker, en de daaraan verbonden zekerheid dat BC Telenet Oostende volgend seizoen minimaal de Eurochallenge betwist, werd door Gregory Echenique en de ganse ploeg duchtig gevierd. Dinsdag was recuperatiedag. Vanaf woensdag is het terug ernst. Vrijdagavond (Spirou Charleroi) en maandag (Basket Liège) wacht de Zaikapitings twee knallers on the road. Precies tegen twee teams die de Bekerfinale nipt aan hun neus zagen voorbijgaan en nu alles op alles zetten in de rush naar de landstitel.

„Het feesten was leuk, maar we hebben niet overdreven. Wij beseffen dat het seizoen pas ècht geslaagd kan worden beschouwd als we de pole positie voor de play-offs kunnen behouden, met als verlengstuk, wie weet, het behalen van de 15de titel van landskampioen voor BC Telenet Oostende,” stelt Gregory Echenique.

„Spirou Charleroi wordt een ernstige test. Dat beseffen wij allemaal. Het is een heel goede ploeg die over heel wat ervaren, spelers beschikt. Wij weten dat het tegen het ongetwijfeld super-gemotiveerde Charleroi moeilijk wordt beide punten in de Spiroudome weg te kapen. Net zoals het drie dagen later in de Luikse Country Hall bikkelen wordt om het op revanche belustte Basket Liège voor de vierde keer dit jaar het nakijken te geven. De drie ploegen kennen elkaar door en door. Kan BC Telenet Oostende blijven van zijn gevreesde sterkte in de breedte uitgaan, en verder bogen op onze tot een te duchten wapen uitgegroeide mix van jong talent en ervaringrijke toppers, dan moeten zouden we toch wat punten moeten kunnen sprokkelen.”

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top