« Nu ruggen rechten » (Philip Debaere)

Zonder Jean Salumu, minstens zes weken out met een zaterdag tegen Aalst opgelopen barst in zijn kaakbeen, wacht BC Telenet Oostende woensdagavond in de Lotto Arena een bijzonder moeilijke klus tegen Port of Antwerp Giants. Mogelijks blijft voor dit belangrijk treffen tussen de twee koplopers Euro Millions League ook Marko Kuridza (verrekking dijspier) nagelbijtend aan de kant. « Doodjammer maar meteen reden genoeg voor de rest van de ploeg om meer dan één tandje bij te steken » weet Sport Director Philip Debaere bij BC Telenet Oostende.
Bijzonder slecht nieuws voor BC Telenet Oostende maandag na een nieuwe scan van Jean Salumu’s getroffen kaakbeen en consultatie bij een in gezichttrauma gespecialiseerde chirurg. Het verdict van deze laatste was duidelijk: twee weken absoluut geen sport, gevolgd door vier weken zonder contactsport. In het beste geval zes weken inactiviteit alvorens de groepstrainingen te kunnen hervatten!
«Het wordt puzzelen voor de coachingstaff hoe deze toch wel zware aderlating kan worden opgevangen. Gelukkig beschikken wij over erg getalenteerde en polyvalente spelers die op diverse posities kunnen worden uitgespeeld », reageerde Sport Director Philip Debaere. Om zich onmiddellijk op de komende opdracht van BC Telenet Oostende te concentreren. Meteen een zware dobber.
Want zowel onze Zaikapitings (Okapi Aalstar) als de Sinjoren (Basic Fit Brussels) keken de voorbije speeldag tegen een onverwachte en behoorlijk zware nederlaag aan. Wint Antwerp Giants de derde confrontatie tussen beide ploegen die sinds oktober de EuroMillions League overheersen – winst in de Supercup 81-89 voor de Antwerp Giants, verlies in competitie 90-85 – dan komen de troepen van coach Moors terug naast BC Telenet Oostende aan kop van de ranking. Halen de Zaikapitings het on the road, dan nemen ze terug afstand van hun belagers voor de pole positie play-offs. Philip Debaere verwacht zich aan een bikkelharde strijd tussen beide rivalen.
« Wedstrijden tussen BC Telenet Oostende en Antwerp Giants zijn steeds erg geladen. Misschien nog meer nu hun jarenlange sterkhouder Jean-Marc Mwema de overstap maakte naar BC Telenet Oostende. Wij verwachten ons dan ook aan een super gemotiveerd Antwerp Giants. Zij zullen zich ongetwijfeld dubbel plooien. «
Een situatie waar men zich volgens Philip Debaere bij BC Telenet Oostende terdege van bewust is.
« Hoofdzaak is dit cruciale treffen geconcentreerd aan te pakken. Zonder enige muizenissen in het hoofd. Die verliesmatch op Aalst in geschiedenis. We mogen er vooral niet bij stilstaan. We moeten terug het goede BC Telenet Oostende op het parket zien. Defensief een moeilijke te nemen blok. Aanvallend inventief. »
« Aan anderen om hun rug te rechten en de onbeschikbaarheid van Jean Salumu op te vangen. In de eerste plaats DJ Newbill. Een schitterende gelegenheid om nog eens zijn talent te etaleren. Dit geldt ook voor Jean-Marc Mwema voor wie het natuurlijk een speciale wedstrijd wordt. Hij moet zich tegen zijn ex-team niet extra willen bewijzen maar gewoon doen waar hij goed in is. »
Refs voor dit belangrijke treffen zijn de heren Ronny Denis, Tom Delange en Ivan Demuynck.
Go Oostende, go! Defense!
Do Jean proud!!
Back to top