BC Telenet Oostende - Okapi Aalstar: 79-56

Okapi Aalstar al na eerste kwart in de touwen

In een bijna uitverkochte Versluys | Dôme met talrijk meegereisde Aalst-supporters heeft Telenet Oostende op overtuigende manier de wedstrijd al vrij snel naar zich toegetrokken en gecontroleerd tot aan het eindsignaal.

Nochtans was het Aalst dat de beste start kende via Troisfontaines en een driepunter van Ames (4-9). Djordjevic kreeg wel vrij snel de Oostendse motor op toerental en vanuit een hermetisch sluitende verdediging stuwde hij zijn ploegmaats vooruit. Met driepunters van Salumu en Kesteloot, maar ook met beukwerk onder doel van Katic tegen Tofi, werd de situatie al vrij snel rechtgezet (18-9).

Ook na de rotaties ging Oostende op zijn elan door. Gillet bevestigde zijn goeie wedstrijd in Straatsburg en pakte eveneens met twee rake driepunters uit. Ook Newbill kwam goed van de bank en liet meteen zijn kunnen zien. Het was uiteindelijk Kesteloot die bij 33-13 voor het eerst de twintiger op het scorebord dunkte nog voor het einde van het eerste kwart.

Bij Aalst kwam er enkel weerwerk van Troisfontaines en Ames met een tweede driepunter (37-22). Balverliezen en wat arbitraire commotie in het nadeel van BCO gaf aan Aalst de kans om via de vrijworplijn te naderen tot 32-20. Oostende zette zich boven het tumult en zette als team meteen weer orde op zaken (48-30)

Ruststand: 48-32

Na de pauze stapelden beide ploegen de missers op. BCO plukte dan weer wel onnoemelijk veel rebounds en kon Djordjevic met twee driepunters de score alsnog op peil houden (53-32).

Oostende bleef zeer dominant rebounden en het was finaal Salumu die de aanvallende ban brak, met Katic en Gillet in zijn zog (75-50).

Niettegenstaande coach Gjergja al vrij vroeg minuten gunde aan zijn jongeren Kotrulja, Hemeleers en Lambrecht bleef de voorsprong quasi intact, niettegenstaande Aalstenaar Barrueta met twee late driepunters zijn statistieken nog wat opsmukte.

Eindstand: 79-56

Statistieken >>

Back to top