Okapi zal het spel keihard spelen” (Wes Wilkinson)

Een oorverdovend applaus wacht onze Zaikapitings zaterdag voor de opworp tegen Okapi Aalstar na het behalen van hun 16de Beker van België. Voor Wes Wilkinson wordt het een avond met een ferme krop in de keel. Ondanks zijn zwaar knieletsel hielp Wes op tweede paasdag zijn ploeg nog met het behalen aan die zo begeerde trofee. De ultieme strijd om de 16de landstitel voor BC Telenet Oostende moet hij noodgedwongen aan zich laten voorbijgaan. Begin mei wordt Wes Wilkinson in de universiteitskliniek van Omaha (USA) aan de getroffen kruisbanden geopereerd.

“Hoe kan je meer pech hebben dan op het einde van een schitterend seizoen, met een heerlijk Europees parcours, het behalen van de Beker van België en de zekerheid van het thuisvoordeel op vijf speeldagen van de play-offs, gekwetst uit te vallen,” sakkert Wes Wilkinson. Haalt BC Telenet Oostende de finale van de play-offs, dan zal Wes Wilkinson die matchen wel vanuit Omaha, hoofdstad van zijn thuisstaat Nebraska, via internet moeten volgen. Zaterdag is hij nog supporter #1 van de kersverse bekerwinnaars in eigen Sleuyter Arena tegen Okapi Aalstar.

“Wij mogen dan wel nu al zeker zijn van de pole positie voor de play-offs, dat mag geen reden zijn om de laatste vijf wedstrijden niet alles te geven. Na het feestgedruis bij het behalen van onze 16de Beker van België, was het de voorbije week voor mijn ploegmaats terug keihard werken en focussen op de komende opdracht. Het worden nog vijf topmatchen waarbij wij tevens naar onze piekvorm moeten toegroeien.” Meteen waarschuwt Wes Wilkinson ervoor dat alle andere ploegen meer dan ooit zich zullen dubbel plooien om te proberen BC Telenet Oostende een hak te zetten.

“Zeker Okapi Aalstar wat ik ken hun mentaliteit als weinigen. Zij zullen het spel keihard spelen en niet in het minst omdat ze na een uitstekend begin van het seizoen nu nog moeten vechten om van die zesde plek voor de play-offs weg te geraken.”

Een situatie die Wes Wilkinson met BC Telenet Oostende head-coach Dario Gjergja deelt. Bij de Zaikapitings weet iedereen onderhand wel dat het gevaar bij de Ajuinen luistert naar de naam Rotnei Clarke, Ioana Tofi en andere Lee Cummard. De Oostendse spelers zullen dan ook voluit voor de overwinning gaan als hartverwarmend geschenk voor hun onfortuinlijke ploegmaat Wes!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top