BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi: 75-69

Onderuit na verlengingen

Geen vedettenparade meer in de Spiroudome, wel een ploeg met hardwerkende en hardverdedigende karakterspelers die zich voor de volle 100% geven. Een Charleroi à “l’Ostendaise” als het ware. Telenet Oostende had niet zijn beste dag vandaag, het liet de thuisploeg maar liefst 19 keer een aanvallende rebound nemen en leed maar liefst 27 keer balverlies… en toch had het deze wedstrijd kunnen winnen.

Wilkinson en Serron waren meteen trefzeker, iets wat van Charleroi niet meteen kon gezegd worden (6-9). Alleen plukten de Carolo’s de ene na de andere aanvallende rebound waaruit ze heelwat extra shotkansen genereerden. Ook de agressieve verdediging en “trapping” van de baldragers leverden een pak Oostendse balverliezen op. Vooral Dowdell en Schwartz waren de afwerkers van dienst bij de thuisploeg.

Ponitka bracht opnieuw zuurstof bij de kustploeg met rebounds en blockshots in verdediging maar ook met precisie in aanval. Ook Muya speelde heel actief en de voor met fouten geplaagde Wilkinson ingekomen Gillet, mikte eveneens een driepunter binnen. Dowdell bleef echter bij de pinken en zorgde er zelfs voor dat zijn team met voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand: 28-27

Na de pauze slaagde Oostende er dan toch opnieuw in om de rebound te controleren en de balverliezen te beperken. Via een driepunter van Wilkinson en scores van Ponitka en een dominante Echenique onder doel, liep Oostende meteen uit naar 41-49.

Jammergenoeg kon de ploeg deze voorsprong niet vasthouden en via 7 punten op rij van Page en enkele infiltraties van Dowdell slaagde de thuisploeg er vrij snel in om het kloofje weer te dichten (50-51)

Via een goed aangespeelde Echenique onder doel liep Oostende opnieuw uit (52-57) maar deze keer was het Schwartz die zijn team weer langszij trok. Vanaf dan werd het een nek aan nek race die vooral vanop de vrijworplijn werd beslecht: voornamelijk Prince aan de ene kant en Dowdell aan de andere kant.
Als gevolg van een Oostendse Technische fout kwam Charleroi op luttele seconden voor het einde opnieuw op voorsprong (63-64) maar Serron dwong alsnog de verlenging af..

In die verlenging nam Charleroi echter steeds meer het voortouw en via de vrijworplijn nam het opnieuw enkele punten voorsprong. Bovendien kwam het spook van de aanvallende rebounds en de balverliezen weer de kop opsteken wat Telenet Oostende dan helemaal de das omdeed.

eindstand:75-69

Berggren 0-2, Serron 3-5, Echenique 5-11, Muya 5-0, Marnegrave 0-0, Wilkinson 6-7, Gillet 3-0, Ponitka 5-4, Djordjevic 0-2, Prince 0-11

Back to top