Okapi Aalstar - BC Oostende: 90-67

Onherkenbaar Oostende na de rust

Het is nooit makkelijk spelen in Aalst en deze keer was ook niet anders. Aan de rust leek alles nog behoorlijk onder controle. De aanvallende stats leken ok en er was controle in rebound. Enkel defensief was meer inzet nodig om dit Aalst te kunnen vloeren. Echter, na de rust kwam dit er helemaal niet uit en ook aanvallend verdween alle schwung en creativiteit uit het Oostendse spel waardoor Aalst helemaal het laken naar zich toe trok.

Aalst startte fysiek en zeer potig om de Oostendse aanval te ontregelen. Oostende moest alles uit de kast halen om zoveel agressiviteit te omzeilen wat aanvankelijk leek te lukken (2-6). De Aalstenaars van hun kant mochten aanvankelijk veel aan de vrijworplijn postvatten, maar toen Amis twee driepunters binnenmikte en even later Troisfontaines er één lukte, nam de thuisploeg dan toch duidelijk de leiding over ( 17-13). Mwema en Djordjevic reageerden beiden ook met een driepunter maar Dunham en Geukens gingen op hun elan voort (32-22). Kuridza incasseerde behoorlijk wat klappen onder doel maar werkte en bonkte verder. Steals van Schwartz en een buzzerdriepunter van Mwema zorgden voor een aanvaardbare score aan de rust.

Ruststand: 44-41

Oostende was echter niet klaar bij aanvang van het tweede kwart en slikte meteen een 8-0. Te laat in de één tegen één situaties en zich voortdurend vastlopen in screens was dan ook nefast voor het scoreverloop. Aalst kreeg steeds meer vertrouwen en driepunters vlogen binnen uit alle hoeken (57-43) met Dunham in de voornaamste schuttersrol. Bij Oostende leek enkel Fieler nog bij machten om aanvallend een opening te kunnen forceren tegen een nog steeds potig spelende thuisploeg waarin vooral de Oostendse grote jongens het hard te verduren kregen (75-56). Ook het vierde kwart bracht weinig beterschap.

Eindstand: 90-67

Statistieken>>

Back to top