« Onmiddellijk doorduwen » (Vincent Kesteloot)

Vier wedstrijden verspreid over drie verschillende competities (EuroMillions League, the bpost cup BvB, Basketball Champions League) in één week. Veel rusten is er de komende dagen voor BC Telenet Oostende niet aan besteed. Na hun fraaie Europese zege tegen Cibona Zagreb, die onze Zaikapitings mooi op schema houdt voor de 2de ronde, wacht BC Telenet Oostende zaterdag Leuven Bears, dinsdag Mornar Bar (Servië) en het tweeluik (vrijdag VersluysIDôme, zondag Mons.Arena) tegen Belfius Mons-Hainaut. Vincent Kesteloot ziet het allemaal wel zitten.

«Ik heb mijn overstap naar BC Telenet Oostende nog geen seconde beklaagd. Wel integendeel. Iedere training, iedere wedstrijd leer ik bij. De intensiteit ligt enorm hoog. Dat ik de voorbije matchen het vertrouwen van coach Dario Gjergja krijg en in de basisvijf met kleppers als Dusan Djordjevic en Rasko Katic sta naast mijn maatjes Jean Salumu en P.A. Gillet, geeft mij een ongelooflijk vertrouwen. Ik had allerminst verwacht zo rap binnen een topploeg als BC Telenet Oostende een rol van betekenis te kunnen spelen. Bovendien voel ik mij als rasechte Antwerpenaar kiplekker aan zee. »
Door onze Yellow Army in de armen gesloten als rasechte ploegspeler die zowel verdedigend als aanvallend binnen het plaatje van BC Telenet Oostende past, hoopt Vincent Kesteloot de loodzware maand december met een maximum aan overwinningen af te sluiten. Om te beginnen zaterdag in eigen VersluysIDôme tegen Leuven Bears. Een ploeg waarmee ze nog een aardig appeltje te schillen hebben.
« Ja, die 81-72 nederlaag in de Leuvense Sportoase op de tweede speeldag EuroMillions League ligt ons nog allemaal zwaar op de maag. Met alle respect voor Leuven, dat nu moet harken om uit de onderste regionen van de ranking weg te blijven, maar het BC Telenet Oostende van begin oktober is niet te vergelijken met het team dat nu op het parket staat, wat de ranking ook duidelijk maakt. Toch moet ons dit niet te overmoedig laten worden. BC Telenet Oostende mag die wedstrijd allerminst te gemakkelijk opvatten. Leuven Bears blijft volgens mij een gevaarlijke ploeg. Zeker met klasbakken Codi Miller-McIntyre en Omar Samhan. Die mannen zorgen wekelijks voor een pak korven en zullen zich tegen een topploeg als BC Telenet Oostende in de kijker willen spelen. Net als hun talentvolle jonge Belgen Anthony Goetgeluck en andere Jonas Delalieux. We mogen hen geen millimeter vrijheid geven. Wel onmiddellijk doorduwen. En zich niet meer in slaap laten wiegen. Wat ons reeds enkele overwinningen kostte na een riante voorsprong uit handen te laten glijden. »
Referees voor BC Telenet Oostende-Leuven Bears zijn de hh. Laurent Beck, Frederic Renaville en Boudewijn Neeskens.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top