« Onmiddellijk duimschroeven aandraaien » (Nick Vande Lanotte)

« Overmoedig na onze spetterende prestatie in eigen zaal tegen vicekampioen Mons-Hainaut? Allerminst! Die groep van BC Telenet Oostende beseft zelf wel dat het rap kan keren. Concentratie zaterdag bij Kangoeroes Willebroek en vanaf de eerste seconde keihard verdedigen luidt de boodschap. Daar zal zelfs geen peptalk voor nodig zijn. »

Scouter Nick Vande Lanotte bij BC Telenet Oostende en de Belgian Lions analyseerde de komende tegenstander van de Zaikapitings tot in de kleinste details. Dat de Kangoeroes van ‘Big Dan’, ex-BCO center, Daniël Goethals woensdag bij Antwerp Giants met 88-78 verloren wijt hij aan het zich nog zoeken naar elkaar binnen het fel gewijzigd roster. Dat Willebroek vorige week Limburg United met 105-97 wandelen stuurde, imponeerde hem des te meer.

« Kangoeroes Willebroek is een mix van een pak getalenteerde Belgen aangevuld met enkele steengoede Amerikanen. Hun guard Vernon Taylor nette liefst 35 punten tegen Limburg en was met 18 punten ook topscorer bij Antwerp Giants. Senne Geukens en Terry Deroover behoren bij de betere Belgische speerpunten. Willebroek moet het vooral van snelle transitie hebben. Rap spelen en shotten dus. Dat moet BC Telenet Oostende hen van bij de opgooi proberen te beletten door keihard de duimschroeven aan te draaien in verdediging. »

Uitkijken ook of Rasco Katic – tegen Mons indrukwekkend op alle gebied – en Khalid Boukichou de eveneens trefzekere Willebroekse reuzen Tony Wroblicky en Gregory Mangano (beiden 2m08) in de paint weten af te stoppen.

« Iedereen bij BC Telenet Oostende is erop gebrand nu ook on the road de lijn door te trekken. Uitblinkers waren er niet. Tenzij de gehele ploeg in blok. Wat ook de sterkte is van het team. »

Zeker is dat BC Telenet Oostende zaterdag in zaal De Schalk vastberaden voor de overwinning gaat. En zich niet zoals in een niet zo ver verleden wil laten verrassen met de 30-punten nederlaag…

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top