«Ons niet laten verrassen » (Jean Salumu)

Deel twee van de dubbele competitie EuroMillions League gaat van start. BC Telenet Oostende ontvangt zaterdag Belfius Mons-Hainaut. Een match die bij de Zaikapitings met stip staat aangeduid. Niet enkel omdat het de Love Game betreft maar vooral  omdat op de openingsspeeldag van de EuroMillions League, het team van coach Yves Defraigne immers met 66-79 kwam winnen in de VersluysIDôme. Een nederlaag die in de return weliswaar met 60-70 werd uitgewist. Alleen aast BC Telenet Oostende nu op eerherstel voor eigen supporters.
« Voor mij is het huidige Belfius Mons-Hainaut een maatje te klein voor BC Telenet Oostende », weet door een kaakbeenbreuk voor 6 weken naar de ziekenboeg verwezen Zaikapiting Jean Salumu.
Uiterlijk herinnert enkel nog een zweem van blauw oog aan de fatale botsing met Jon Tofi (Aalst). « Het is een kwestie van geduld oefenen. Nog een volle week zonder sport. Dan vier weken langzaam opbouwen. Pijn voel ik niet. Tenzij nog wat bij het eten en wanneer ik lach… Jammer dat ik door dit alles de 1/8 ste finale FIBA Europe Cup en de finale Beker van België bpost Cup aan mijn neus zie voorbijgaan. »
Jean Salumu mag dan een poosje van het parket verwijderd blijven, voeling met de ploeg verliest hij allerminst. Iedere training present, aandachtig luisterend naar de coachingstaff. En tijdens de matchen naast de van zijn zware dubbele beenbreuk revaliderende Nedim Buzza als supporter #1.
«Woensdag genoot ik ècht van het spel van mijn ploegmaats tegen het gereputeerde Pau-Lacq-Orthez in de FIBA Europe Cup. Wat een inzet. Wat een kunnen. Die Franse topper met 9 punten verslaan, dat was super!  Wij zijn nog volop in de running voor een plaats bij de laatste acht. Neen, ik denk niet dat BC Telenet Oostende nu gaat ontspannen en de match tegen Belfius Mons-Hainaut te licht zal oppakken, zelfs al blijkt de ploeg van Yves Defraigne de voorbije weken totaal op drift. »
Wat er rommelt bij Belfius Mons-Hainaut , 6de in de ranking met 8 verliesmatchen, blijft een interne zaak. Naar de buitenwereld lekte enkel uit dat coach Defraigne volgend seizoen de Renards niet meer zal leiden. Bovendien verbrak hun Kroatische guard Ante Delas eenzijdig zijn contract.
« Dat zal allemaal wel meespelen. Maar BC Telenet Oostende mag er zich niet door laten beïnvloeden. Bij Belfius Mons-Hainaut lopen nog steeds enkele spelers rond die zich uitgerekend tegen de leider van EuroMillions League zeker zullen willen bewijzen en mogelijks zichzelf kunnen overtreffen. Al ben ik er zeker van dat gans ons team zich als een oninneembare burcht zal opwerpen. Belfius Mons-Hainaut beletten in de match te komen is de boodschap. Wij gaan voor de volle buit. Zoveel is zeker. »
Refs met dienst zijn de hh. Renaud Geller, Kurt Deblieck en Steve Van Den Broeck.
Go Ostend, go! Defense!!!
Love is in the air
Back to top