CEZ Basketball Nymburk - BC Telenet Oostende: 73 - 51

Onvolledig Oostende gaat onderuit tegen een efficiënter Nymburk

De kustploeg nam een enthousiaste start maar kon de goeie tred echter niet lang volhouden. Defensief lukte het nog wel maar aanvallend kwam de kustploeg nooit echt in zijn goeie ritme en werkte de thuisploeg bovendien veel secuurder af.

Met de afwezigheid van Thompson startte Ponitka in de basis en samen met Serron zorgde hij voor een goeie Oostendse start in deze partij (4-9 ). Hoe dan ook was er heel wat nervositeit bij beide teams en kwam de wedstrijd traag op gang.  Twee driepunters van Page braken het spreekwoordelijke ijs voor de thuisploeg die dan ook meteen zijn achterstand goedmaakte (13-13).  Wilkinson maakte zijn rentree maar had duidelijk nog een gebrek aan ritme om al een grote rol te kunnen spelen. Via twee nieuwe driepunters van Ilievski en Rancik liet Nymburk de Belgische bezoekers ter plaatse en nam meteen een ruime voorsprong (23-15).

De opnieuw ingekomen Ponitka bracht weer wat dash in het Oostendse spel en via strakke defense bleef Nymburk tot 3 minuten scoreloos. Maar toch kon de kustploeg niet echt profiteren want het kwam maar niet echt los in aanval en werden de offensieve impulsen van Thompson nu toch wel echt gemist.

Serron, Marnegrave en Stipanovic reduceerden de achterstand nog even tot 30 -25 en konden dit min of meer vasthouden tot aan de rust: 36 – 29

Na de pauze mildere Stipanovic meteen tot 36-31 maar een superefficiënte thuisploeg zette meteen orde op zaken met een droge 9-0 via Page en Welsh. Vervolgens mikte Simmons nog eens 3 driepunters binnen terwijl Oostende in het derde kwart bleef steken bij slecht 5 gescoorde punten (56-36).

Enkel Ponitka (die de enige Oostendse driepunter binnenmikte tegen 10 stuks voor de thuisploeg) kon zich min of meer wat doorzetten want ook collectief liep het nog steeds voor geen meter, wat zich dan ook vertaalde in slechts 6 assists op een ganse wedstrijd wat ver onder het gebruikelijke Oostendse gemiddelde ligt.

In het vierde kwart kon de kustploeg dan toch min of meer gelijke tred houden waardoor Nymburk niet meer verder kon uitlopen.

Eindstand: 73-51

Berggren 2, Serron 8, Stipanovic 14, Marnegrave 2, Petrovic 0, Wilkison 0, Gillet 0, Salumu 2, Ponitka 18, Djordjevic 5

Back to top